Estetiška iliuzija: kaip paslėpti nemalonų vaizdą už lango

Gyvenimas toks jau yra: tarkim, skoningai įsirengiame namus, tačiau vien būsto erdve apsiriboti neįmanoma – vaizdas pro langą „taria“ savo žodį, ir, deja, tai gali būti šaukštas deguto medaus statinėje. Tuomet ir tenka ieškoti racionalesnių sprendimų.

Kai reikia nukreipti dėmesį

Užuolaidos ar žaliuzės gali paslėpti visa, kas lauke bado akis, bet tada dar teks atsakyti sau į klausimą, ar tas langas apskritai reikalingas, jei dienos šviesos pro jį nematyti... Gal verčiau trūkumą paversti privalumu ir visą dėmesį nukreipti į langą – galime taip apgauti regėjimą, kad vaizdo už jo net nepastebėsime. Čia sumontavus stiklines lentynėles (jos beveik permatomos) ir ant jų sustačius daug spalvoto stiklo indų, šviesa sklis netrukdomai, o žvilgsnis neišvengiamai įstrigs žaižaruojančių atspindžių spiečiuje, ir nebeerzins nepatrauklių vaizdų chaosas. Kad buteliai, vazos, stiklinės atrodytų stilingai, juos turėtų sieti bendras vizualinis vardiklis – gal spalvų paletė, o gal forma. Taip pat galima pritaikyti ir persiliejančių spalvų paletę, kuri pravers komponuojant stiklo indus.

Dar keletas originalių idėjų

X Vitražas vietoj stiklo atrodo labai stilingai, tačiau jis nėra lengvai įgyvendinamas, tad paprasčiau ant lango pakabinti kelių nedidelių vitražų kompoziciją.

X Visą langą siūlo skirti prieskoninių augalų „darželiui“ – ir augalams gerai, ir akims žalumos daug.

X Ant stiklo galima ištempti tinklelį (jis puikiai praleidžia šviesą) ir dekoruoti jį skaidriais karoliukais, blizgiais siūlais ar kitomis akį traukiančiomis priemonėmis.

X Vaizdą už lango galima paslėpti ir specialiais ant stiklo klijuojamais lipdukais. Gal jie ir nelabai įspūdingi, tačiau lengvai pakeičiami, kai nusibosta (ar pagaliau baigiasi šalia namo vykstančios statybos).

X Šiandien gamintojai siūlo įvairių pakabinamųjų stiklo vazų: galima sudėlioti jų kompoziciją – net nereikės montuoti lentynėlių. Pamerkus gėlių tai bus puiki lango puošmena.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis