Britų dizainerės išmonė: baldai, primenantys žmogaus kūno odą

Britų baldų gamintoja, studijos „9191“ savininkė Gigi Barker sukūrė įdomų baldų rinkinį, baldų paviršius atrodo tarsi žmogaus oda, toks pojūtis ir juos liečiant.

Baldai pagaminti iš odos, kuri atrodo kaip stora žmogaus oda. Gigi klientai sako, kad sėdėjimas ant šių baldų keistai ramina.

Vida Press

Dizainerė kūrė baldus iš odos, kuri panašiausia į žmogaus odą, iš pirmo žvilgsnio nė neatskirsi. To G. Barker ir siekė savo kolekcija, pavadinta „Body of Skin“.

Dizainerė norėjo pamatyti žmonių reakciją į baldus, pagamintus iš odos, kuri kvapu, išvaizda ir pojūčiais liečiant primena žmogaus odą. Jos teigimu, žmonės turi susidaryti savo nuomonę apie neįprastus baldus.

Pirmiausia G. Barker sukūrė kėdę, primenančią vyro juosmenį. Apsisprendusi dėl formos, ji pasigamino mažų modelių iš molio, paskui – realaus dydžio baldus iš silikono. Anot dizainerės, silikonas sukelia reikiamus pojūčius, jis reaguoja į mūsų kūnus, prisitaiko prie mūsų kūnų temperatūros, jis tinka net verkiančiam kūdikiui nuraminti. Galutiniame kolekcijos variante – dvi pūstos sėdynės ir apvalainas suolelis kojoms. Šių baldų yra įvairių atspalvių, imituojančių žmogaus odos atspalvius.

„Savo rankomis pagaminau kėdę ir suolelį kojoms. Iš pradžių pagaminau pagrindus studijoje, vėliau namuose, vonioje aptraukiau oda“, – aiškino G. Barker.

Jei teko liesti silikoną, tikriausiai pastebėjote, kad jis labai primena žmogaus odą. Taigi įsivaizduokite, kad sėdite ant didelės silikoninės kėdės, aptrauktos oda, taigi atrodo, kad sėdite kažkam ant kelių. Gal skamba keistai, bet G. Barker dirbiniai labai populiarūs, visus juos, eksponuotus Sent Martino meno ir dizaino koledže, akimirksniu išpirko. Dizainerė jau galvoja apie platesnio masto gamybą ir tariasi su pardavėjais.

Kėdė kainuos 440 svarų, o fotelis – 1 500 svarų. G. Barker planuoja pagaminti daugiau baldų, šiuo metu ji bendradarbiauja su dizaineriais ir architektais, tariasi, kokių medžiagų galima panaudoti.
Na o iš odos, kuria aptraukė pirmuosius baldus, ji pasisiuvo suknelę kolekcijos pristatymo vakarui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis