Ar išmanusis veidrodis atras vietą vonios kambaryje?

Interjero dizaineriai pritariamai palinksi galvomis, kad veidrodis interjere gali tapti nuostabia ir praktiška detale. Ir dažniausiai su veidrodžiais susiję interjero patarimai – kaip jų pagalba vizualiai praplėsti namų erdvę, suteikti jai daugiau šviesos ar veidrodį paversti individualiu interjero akcentu.

Šios idėjos drąsiai įgyvendinamos ir vonios kambaryje. Išties šioje namų zonoje veidrodžio savybės vizualiai praplėsti nedidelę erdvę atsiskleidžia visu gražumu, o puošniuose rėmuose įrėmintas veidrodis gali sukurti iliuziją, jog maudotės ne savo vonios kambaryje, bet svetainėje. Tačiau užsisukus entuziastingoms kalboms apie koperfildiškas veidrodžio galias interjere, dažniausiai pamirštama, jog būtent veidrodžiui ne tik moterys, bet ir vyrai vis dar užduoda vieną ir tą patį klausimą: „Veidrodėli, veidrodėli, kas pasaulyje gražiausias“. 

Gamintojo nuotr.

Ir norint tiesos, geriau jį adresuoti ne veidrodžiui, kuris vizualiai didina erdvę, bet mažam kosmetiniam veidrodėliui. Kodėl? Nes tik jame savo atvaizdą pamatysi lyg pro didinamąjį stiklą.

Gamintojo nuotr.

Kosmetinis veidrodėlis yra vienas iš tų vonios kambario aksesuarų, kurio dažniausiai nepamatysi blizgančiuose interjerų žurnalų puslapiuose, tarsi jie apskritai neegzistuotų. Tai daiktas, kurio daugelis nepasigenda, bet įsigiję pradeda gūsčioti pečiais, kaip iki šiol sugebėjo be jo apsieiti. Taip, didelis įrėmintas veidrodis vonios kambariui suteiks jaukumo, išskirtinumo, atskleis nepakartojamą šeimininkų estetinį jausmą, tačiau nebūtinai bus funkcionalus ir praktiškas jūsų veido žemėlapis. Tai patvirtintų ne tik moterys, žinančios, kas yra „grožio rutina“, bet ir vyrai, besirūpinantys elementaria asmenine higiena.

Beveik išmanus kosmetinis veidrodėlis

Kai vokiečių kompanija „Keuco“ rinkai pristatė naują kosmetinį veidrodėlį, visiems pirmiausia užkliuvo pretenzingai skambantis jo pavadinimas. „iLook_move“? Tarsi jį turėtų įsigyti kiekvienas save gerbiantis „Apple“ gerbėjas. Ne, „iLook_move“ neturi lietimui jautraus ekrano, ir moters-robotės balsas jums kiekvieną rytą ir vakarą bejausmiu balsu neraportuos, jog šiandien atrodote „tiesiog nuostabiai“ vien tik į jį žvilgtelėjus. Tačiau nuo kitų kosmetinių veidrodėlių jis vis dėlto skiriasi tarsi išmanus telefonas nuo paprasto.

Gamintojo nuotr.

Dizaino studija „Tesseraux+Partners” sukūrė stilingą ir funkcionalų daiktą. Ir vos tik pasirodė rinkoje „iLook_move“ pradėjo skinti įvairius dizaino apdovanojimus, tarp jų – ir prestižinį „Design Plus“. „iLook_move“ tapo pirmuoju pasaulyje kosmetiniu veidrodėliu su lokaliu LED apšvietimu, o kas dar svarbiau gražiosios lyties atstovėms - veidrodėlyje yra skirtingi - dieninis ir vakarinis - šviesos režimai. Moterims, skiriančioms dieninį makijažą nuo vakarinio šis faktas turėtų būti daugiau nei iškalbingas.

Gamintojo nuotr.

Norint suprasti, ką reiškia terminas „vokiška kokybė“, taip pat užtenka žvilgtelėti į „iLook_move“. Veidrodėlis yra neįtikėtinai lankstus: jį patogu ne tik sukioti įvairiais kampais, bet ir nustatyti norimą aukštį. Dėl to patogu naudotis ir stovint, ir sėdint. Dėl dizainerių parinktų apvalios ir keturkampės formų šiam aksesuarui nelimpa išsišokėlio etiketė bet kokios stilistikos interjere. Net ir labai pretenzingo.

Gamintojo nuotr.

Beliko atsakyti į paskutinį klausimą: „Ar tikrai tiek daug dėmesio nusipelno paprasčiausias kosmetinis veidrodėlis?“. O čia kaip su kiekvienu išskirtiniu daiktu. Apie jį neužtenka tik išgirsti. Teisingam atsakymui jį dar reikia pamatyti savo akimis ir išbandyti. Bent jau vonios kambario salone.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis