9 patarimai, kaip prie aplinkos pritaikyti valgomojo stalą

Kadangi svetainė namuose yra didžiausia atvira patalpa, paprastai ją daliname į dvi zonas – poilsio ir valgomąją. Pastarojoje garbingiausią vietą užima stalas – nuostabus interjero elementas. Beveik visą aktyvųjį laiką namuose mes praleidžiame būtent prie stalo – valgome, bendraujame su svečiais, skaitome, žaidžiame stalo žaidimus. Meilę ir pagarbą šiam baldui išreiškiame noru jį puošti: drožiniais, inkrustacijomis, brangiais audiniais – staltiesėmis, gyvomis gėlėmis, indais.

1. Masyvūs mediniai stalai, turintys aiškią geometrinę formą tinka klasikinio stiliaus interjeruose, kuriuose juntama prabanga ir stabilumas.

2. Jaukina svetainę ir šiuo metu madingi pinti baldai. Jie tinka ne kiekviename interjere, tačiau kantri stiliaus aplinkoje – dera puikiai ir pasiduoda puošybai – retro stiliaus aksesuarams, neįmantrioms pamerktoms vazoje gėlėms.

3. Šiuo metu madingi plastiko baldai lengvi, neįpareigojantys, tinkantys moderniame jaunatviškame interjere. Paprastai didelis ir sunkus baldas, toks stalas atrodo besvoris.

4. Taisyklingų proporcijų stalai tinka šiek tiek konservatyviuose interjeruose. Juose nėra maišaties, tik komfortas, patikimumas ir praktiškumas. Tokiame interjere baldai retai kada perstatomi.

Fotolia nuotr.

5. Antikvarinis stalas gali organiškai įsilieti net į modernų šiuolaikinį interjerą kaip atskiras elementas, puošmena, išskirtinis aksesuaras.

6. Dažniausiai valgomojoje svetainės dalyje stalas – patalpos kompozicinis centras. Jo stilius turėtų atitikti bendrą kambario interjerą ir ypač korpusinių baldų dizainą.

7. Stalus svetainei geriausia rinktis kartu su kėdėmis. Beje, visai nebūtina, kad jie būtų iš vieno komplekto, pakaks, jei baldai vienoje grupėje derės pagal stilių ir spalva.

Fotolia nuotr.

8. Niša kambaryje – puiki galimybė kompoziciškai išskirti svetainės valgomojo zoną ir ten pastatyti stalą su kėdėmis. Tačiau reikia nepamiršti, kad ir atsidūrus ne kambario centre, į stalo vidurį turi kristi centrinė šviesa.

9. Stiklinis stalviršis – puiki galimybė pademonstruoti gražias natūralaus medžio grindis arba kilimą po stalu. Prie tokio baldo tinka kėdės, kurių kojos pagamintos iš stalo karkaso medžiagos arba medžio, iš kurio pagamintos grindys, masyvo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis