8 nesudėtingai įgyvendinami fengšui patarimai namams

Fengšui filosofija vieniems priimtina, kitiems - ne. Bet kodėl namuose neišbandžius kažko naujo?

1. Atsikratykite girgždesių

Varstomos durys skleidžia nemalonų girgždesį? Durys, skiriančios lauką nuo namų, - tai pirmas ir paskutinis dalykas, su kuriuo neišvengiamai susiduriame įeidami į namus ar iš jų išeidami. Kadangi durų skleidžiamas girgždesys primena verksmą, šis dalykas neigiamai veikia nuotaiką ir bendrąja gerovę. Nemažai žmonių susigyvena su šiuo garsu, prie jo pripranta ir netgi jo nebepastebi. Vis tik rekomenduojama būtinai sutepti durų vyrius ir tokiu būdu įsileisti daugiau pozityvios energijos į namus jas varstant. Tiesa, svarbu tinkamai prižiūrėti vidines būste esančias duris, tačiau lauko durys yra svarbiausios.


2. Naudokitės pagrindiniu įėjimu

Daugybė žmonių gyvendami name paprastai įvažiuoja automobiliu į garažą ir į namus įžengia ne pro pagrindinį įėjimą. Nors toks elgesys itin įprastas, žvelgiant iš fengšui perspektyvos, tokiu būdu ribojate gerąją savo energiją ir galimybes gyvenime, nes įėjimo į namus durys simbolizuoja vietą, pro kurią į namus ir gyvenimą patenka či energija. Kaipgi situaciją nesudėtingai pagerinti? Bent kartą per savaitę pasinaudokite pagrindiniu įėjimu. Kuo dažniau tai darysite, tuo bus geriau. Pavyzdžiui, galite pro šias duris išeiti ir grįžti keliaudami pasiimti laiškų ar sumąstę pasivaikščioti. Taigi pagrindinių durų varstymą būtinai įtraukite į reguliarią dienotvarkę.


3. Augalai virš virtuvės spintelių

Apžiūrėkite savo virtuvės spinteles – ar tarp jų ir lubų yra tarpas? Remiantis fengšui, geriausia, jei viršutinės virtuvės spintelės būtų prigludusios prie lubų, nes šis plotas, jei būna paliktas atviras, traukia nešvarumus ir užsistovėjusią energiją. Či energija šiuose plotuose įstringa ir skatina negyvos energijos sklidimą, o tai neišvengiamai gali pabloginti jūsų gyvenimą. Jei tarp spintelių ir lubų yra erdvės, ją kuo puikiausiai galima užpildyti šviestuvais arba augalais (gyvais arba atrodančiais labai realistiškai). Dar šiai erdvei užpildyti tiks dailūs ir mylimi objektai, kurie būtinai suteiks šiai erdvei gyvybės ir transformuos energiją.


4. Uždarytos vonios kambario durys

Dauguma žmonių domėdamiesi fengšui taisyklėmis pamiršta apie vonios kambarį. Vis tik jis yra labai svarbus, nes būtent iš ten vanduo patenka į visus namus. Kadangi vanduo siejamas su turtais, kažin ar kas norėtų, kad pinigai iš namų ištekėtų. Taigi norėdami jaustis saugūs jokiais būdais nepamirškite nuleisti klozeto dangčio, o vonios kambario duris laikykite uždarytas.


Shutterstock


5. Kur stovi jūsų lova?

Pagal fengšui filosofiją svarbiems baldams, pavyzdžiui, lovai būste skiriamos dominuojančios pozicijos. Lova – turbūt svarbiausias baldas, todėl jai būtinai turi būti skirta dominuojanti pozicija. Juk būtent ten pasyviai praleidžiame miegodami tiek daug valandų. Taigi svarbu, kad gulėdami lovoje matytumėte duris, tačiau lova neturėtų stovėti toje pačioje linijoje kaip durys. Idealiuoju atveju lova turėtų būti įkurdinta 90 laipsnių kampu (lovūgalis priremtas prie sienos, gulėdami galite matyti kambario duris). Deja, toli gražu ne visada tai būna įmanoma. Jei rekomenduojamas variantas jūsų atveju nėra įmanomas įgyvendinti, pakabinkite arba pastatykite veidrodį taip, kad žvelgdami į jį iš lovos matytumėte duris. Rekomenduojama rinktis pastatomus veidrodžius, nes juos, vos tik prireikus, lengva perkelti į kitą vietą.


6. Uždenkite miegamojo televizorių

Didelė žmonių dalis miegamajame turi televizorių – tokia realybė. Jei susiduriate su miego problemomis arba net jei su jomis nesusiduriate, puiki mintis būtų uždengti televizorių, kai jo nenaudojate. Aktyvioji televizoriaus skleidžiama energija ir elektroninis šio prietaiso aspektas gali trikdyti raminamąją tylos energiją, todėl gresia miego sutrikimų problema. Patartina dailia skara ar audeklu uždengti televizorių ir tada ramiai mėgautis ramybe, poilsiu ir miegu.


Shutterstock


7. Išvalykite visus langus

Geriausia namų tvarkymo ir švarinimo procesą pradėti nuo langų, nes jie simbolizuoja mūsų akis, žvelgiančias į pasaulį. Norime matyti ir patirti viską, ką visata mums siūlo. Suradę senų laikraščių ir paruošę acto bei vandens skiedinio imkitės šios užduoties įgyvendinimo. Atmerkite akis ir mėgaukite ryškiu jus supančiu pasauliu.


Shutterstock


8. Laikas erdvės gryninimo darbams

Galiausiai būtina imtis erdvės gryninimo darbų. Mūsų namai ir aplinka, kurioje būname, išlaiko energetinį pėdsaką tų asmenų, kurie šiose erdvėse buvo. Visada sveikintina, jei rasite šiek tiek laiko senai energijai sudeginti ir naujai či energijai pasitikti. Štai keli itin veiksmingi erdvės valymo būdai: kvapiųjų burserų deginimas, šalavijų kūrenimas ar eterinio apelsinų aliejaus ir vandens purškimas. Kvapiosios burseros – puiki priemonė, kurią galite naudoti kasdien. Šalavijai – dar vienas variantas, tinkamas tais atvejais, kai būtina atlikti daugiau dėmesio reikalaujančius erdvės valymo darbus. Eterinis apelsinų aliejus kuo puikiausiai pagerins nuotaiką. Nesvarbu, kurią priemonę pasirinksite, būtinai įsivaizduokite, kaip erdvę užpildo teigiama energija, o jūsų svajonės virsta realybe.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis