6 išskirtinio dizaino kėdės: klasika tapę krėslai ir modernūs dizainerių sprendimai

Namų interjeruose vis labiau įsivyrauja tendencija rinktis įvairesnius sėdėjimui skirtus baldus. Juk kėdžių ir krėslų įvairovė tokia didelė – elegantiški ar kampuoti siluetai, minkšti komfortiški krėslai ar paprastos nedidelės kėdutės. Kiekviena jų suteikia namams vis kitokią nuotaiką.

Pristatome jums šešias garsių pasaulio dizainerių kėdes ir krėslus, pasižyminčius ergonomišku dizainu, pelniusius pasaulinį pripažinimą ir jau tapusius klasika.

Skandinaviškos klasikos mėgėjams pristatome krėslą „Egg“. Šis krėslas buvo sukurtas 1958 m. dizainerio Arne Jacobsen, tuo metu skirtas prabangaus Kopenhagos viešbučio vestibiuliui ir registratūrai. Itin patogus masyvus krėslas ilgainiui tapo pasiturinčių įmonių vadovų pasirinkimu biuro ir darbo kambario interjeruose. „Egg“ krėslas – vienas garsiausių dizainerio kūrinių, išgarsinusių jį visame pasaulyje ir madingas iki šiol.

Gamintojo nuotr.

Industrinis interjeras neįsivaizduojamas be kėdės „Tolix A“, pagamintos iš metalo lakšto. Ši industrinės estetikos ikona buvo sukurta 1935 m., Prancūzijoje, dizainerio Xavier Pauchard. „Tolix A“ kėdės buvo naudojamos Niujorko, Paryžiaus ir kitų didžiųjų pasaulio miestų gamyklose, biuruose, ligoninėse, parkuose. Šiandien jos eksponuojamos muziejuose, o taip pat vis dažniau jų sutinkame ir namų interjeruose – ypač madinguose loftuose.

Gamintojo nuotr.

Ergonomiško dizaino pavyzdys – kėdė „Variable“, kuri praminta patogiausia biuro kėde pasaulyje. Iš pirmo žvilgsnio ji net nepanaši į tradicinę kėdę, tačiau yra laikoma ergonomiško sėdėjimo etalonu. Joje sėdima pusiau klūpant, taip pat galima suptis ir dažnai keisti pozicijas. Kėdę „Variable“ sukūrė norvegų dizaineris Peter Opsvik, 1979 m., ir šis jo kūrinys patenka į reikšmingiausių pasaulio dizaino pavyzdžių penkiasdešimtuką.

Gamintojo nuotr.

Vertinančius ekologiškus produktus kviečiame atkreipti dėmesį į išskirtinę kompanijos „Coca-cola“ ir baldų gamintojo „Emeco“ bendrą projektą – kėdę „Navy Chair 111“. Kėdė gaminama iš plastiko, gauto perdirbus plastikinius buteliukus. Vienai kėdei pagaminti jų sunaudojama 111. Ryškių spalvų kėde pagyvinsite namų interjerą ir prisidėsite prie aplinkos taršos mažinimo.

Gamintojo nuotr.

Šiuolaikinio skandinaviško dizaino pavyzdys – gamintojo „&Tradition“, dizainerio Sami Kallio sukurta kėdė „In Between“. Dizaineris kurdamas šią kėdę naujai apsvarstė ir pateikė formos formoje idėją. Naujai sukurta kėdės estetika išskirtinė dėl skulptūriškai pabrėžto atstumo tarp porankių ir atkaltės. „In Between“ kėdės skandinavišku subtilumu praturtins jūsų valgomojo kambarį.

Gamintojo nuotr.

Mėgstantiems ryškias spalvas – modernaus itališko dizaino pavyzdys, gamintojo „Calligaris“ kėdė „Basil“. Įkvėpta prieskonio baziliko lapų struktūros, kėdės atkaltė sukurta iš perdirbtų medžiagų, o kojos – iš natūralios medienos. Skirtingų spalvų kėdėmis „Basil“ valgomojo interjere sukursite stilingą, žaismingą aplinką, kurioje bus smagu leisti laiką kartu su visa šeima ar draugais.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis