5 patarimai, kaip savo namus greitai paversti skoninga šventine oaze

Pateikiame penkis svarbiausius patarimus, kurie gali pagelbėti puošiantis Kalėdoms.

Švenčių planavimo ir dekoravimo komandos „Wedmasters“ viena iš įkūrėjų ir dekoratorė Rugilė Butkevičiūtė pastebi, kad prieš šventes pasipuošti lietuviai mėgsta. Tačiau, norintiems greitai ir skoningai pasiruošti šventėms ar šventiniams vakarėliams, svarbiausias patarimas yra nepersistengti.


Gamintojo archyvas


„Nereikia namų paversti kalėdinių dekoracijų parduotuve, kurioje nuo daugybės puošmenų net sunku judėti. Su džiaugsmu kurkite namuose stebuklingų švenčių atmosferą“, – sako dekoratorė ir pateikia svarbiausius patarimus, ko nepamiršti, norint namuose susikurti šventę.


Nenuobodus Kalėdų vainikas. Neatsiejamas didžiausių žiemos švenčių atributas – Kalėdų (Advento) vainikas. Jei tik turite laiko – galima jį pasigaminti ir patiems. Bet būkite kūrybingi.


Gamintojo archyvas


Džiovinti apelsinai, cinamono lazdelės ir raudoni kaspinai yra labai gražu, tačiau jais nieko nenustebinsite. Būkite drąsūs renkantis vainiko dekoracijas, naudokite sidabrinės eglutės šakas, spalvotus kaspinus, žiemos gėles ar uogas. Jei namie trūksta vietos, vainiką galite kabinti ant sienos, o gal net nuleisti nuo lubų? Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės, tik svarbu nepamiršti visų dekoracijų gerai pritvirtinti. Jei laiko ir noro patiems daryti vainiką nėra, išsirinkus ir grąžų pirktinį, tikrai papuošite namus.


Gamintojo archyvas


Lemputės, lemputės ir dar kartą lemputės. Jos dabar dažnai naudojamos ir ne kalėdiniu laikotarpiu, o prieš Kalėdas, kuriant šventinę atmosferą, jos tikrai nepamainomos. Pasipuoškite lemputėmis ne tik pagrindinį kambarį, tačiau ir virtuvę, kurioje Kalėdų metu praleidžiama nemažai laiko, o gal net ir miegamąjį, svarbu, kad jų šviesa ar mirksėjimas neimtų erzinti. Jei namuose nėra tiek daug rozečių ar nerandate jai tinkamos vietos, rinkitės šiuo metu populiarias lempučių girliandas su baterijomis.


Gamintojo archyvas


Kaip rašome spaudos pranešime, jų galite rasti ir pačių įvairiausių formų ir spalvų. Idėja namų puošybai – sudėkite lemputes į stiklinį indą ar stiklinį cilindrą kartu su keliais kankorėžiais ar eglės šakelėmis. Tokia dekoracija galite papuošti ne tik svetainę, bet ir šventinį stalą, virtuvę.


Kokia Jūsų Kalėdų eglutė? Neabejotinai pats svarbiausias švenčių atributas – kalėdinė eglutė. Ar esate bandę Kalėdų eglutės žaisliukus pasigaminti patys? Tai tikrai nepareikalaus tiek daug laiko, kaip galėtų atrodyti. Jei prieš Kalėdas kepate imbierinius sausainius, drąsiai puoškite eglutę jais.


Jums tereikia iškočiojus tešlą ir išspaudus mėgstamą formelę jos viršuje padaryti nedidelę skylutę, pro kurią pralįstų kaspinėlis. Iškeptus ir atvėsusius sausainius perverkite mėgstamos spalvos kaspinu ir turėsite nuostabų kalėdinį žaisliuką. O jei savo žaisliukus norite paversti dar įmantresniais, galite juos dekoruoti įvairiausiais piešinėliais. Sausainius ant eglutės galite kabinti kartu su mėgstamais žaisliukais.


Ant kalėdinio stalo – ne tik maistas. Atkreipkite ypatingą dėmesį ne tik į namų puošmenas, bet ir į savo kalėdinį stalą, prie kurio susėdę jūsų artimieji vienas kitam sakys gražiausius palinkėjimus kitiems metams. Stalą galima padengti ne tik mėgstamais šventiniais indais, bet ir dekoracijomis, žvakėmis ar girliandomis, kurios vakarienei tikrai suteiks daugiau šventiškumo. Iš servetėlių galite išlankstyti šventines įdomias formas, pavyzdžiui, eglutes. Arba galite rinktis medžiagines servetėles, kurias, sulankstę į stačiakampio ar kvadrato formą, perriškite patikusios spalvos kaspinu ir šieno juostele. Ant viršaus dėkite cinamono juostelę, eglišakį su uogomis ar išsaugotą imbierinį sausainį.


Gamintojo archyvas

Visi svečiai tikrai pasijus laukiami. Ant stalo taip pat galite dėti pagamintą Kalėdinį vainiką, ar pamerkti kalėdinių uogų puokštę.

Gamintojo archyvas


Kad šventes jaustų ir kaimynai. Pasipuošti šventėms galite ne tik šiapus namų durų, bet ir taip, kad jūsų gerą nuotaiką pajustų ir kaimynai. Jei tik prie savo lauko durų turite vietos (ir ten yra pakankamai saugu), į stiklinį cilindrą kartu su keliais eglišakiais pastatykite ilgai degančią žvakę ir leiskite jai degti, kai esate namie. Dar geriau, jei turite žibintą. Namo grįžtantiems artimiesiems tai bus ženklas, kad namuose jų kažkas laukia, o ir kaimynai matys, jog esate namuose, gal net kviečiate užsukti? Juk per Kalėdas tai ir yra svarbiausia – bendrystė ir susitikimai su artimais žmonėmis.


Nuotraukų šaltinis - Pigu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis