5 patarimai, kaip interjerą papuošti paveikslais

Namuose neseniai atliktas remontas, langai papuošti užuolaidomis, kambariai užpildyti būtinais baldais. Visgi interjeras vis dar neturi savito veido. Tai pakeisti padės paveikslai. Būtent šis akcentas gali sukurti išskirtinumo įspūdį. Dalinamės keletu patarimų, kaip į savo namus teisingai įnešti meniškumo.

1. Parinkite pagal kambarį



Patikęs paveikslas turi tikti namų interjerui ir derėti su kitais dekoro elementais. Svetainėms tinka dideli paveikslai, jeigu tai leidžia kambario dydis ir lubų aukštis. Didelis paveikslas vizualiai gali padidinti svetainės erdvę ir padaryti ją šviesesne. Paveikslas turėtų kabėti ant centrinės sienos, būti ryškus ir traukiantis dėmesį, juk svetainė, tai namų traukos centras, kuriuo gėrisi jūsų svečiai.


Virtuvėje ar valgomajame labiau tinka natiurmortas. Jeigu kambario dydis leidžia, taip pat gerai žiūrėtųsi didelis ir šviesus peizažas. Paveikslo atlikimo technika gali būti įvairi, nuo akvarelės iki tapybos aliejiniais dažais. Paveikslą kabantį virtuvėje patartina rėminti su stiklu, kad išvengtumėte galimo paveikslo sugadinimo.


Miegamajam kambariui parenkami švelnių ir malonių spalvų paveikslai. Paveikslas miegamajame, turi suteikti geros nuotaikos visai dienai, o einant miegoti nuteikti ramiam miegui.


Vaikų kambario apipavidalinimas priklauso nuo požiūrio į vaiko auklėjimą. Dažnai vaikų kambaryje kabinami paveikslai ir reprodukcijos, vaizduojančios animacinių filmukų herojus, ar pasakų iliustracijas.


Koridoriuje ir priimamajame tinka neįmantraus stiliaus ir turinio grafiniai darbai. Juk kai žmogus nusimeta viršutinius rūbus ir galvoja, ką veiks toliau, į paveikslus beveik nekreipia dėmesio. Tokio tipo paveikslai tinka ir darbo kambariui.


2. Derinkite prie visų namų stiliaus


Paveikslų derinys svetainėje
Paveikslų derinys svetainėje
Unsplash


Svarbu žinoti, kad tarp interjero ir parinktų paveikslų turi būti stilistinė dermė. Ypač, jeigu tai prabangūs ir reti meno kūriniai. Senoviniai paveikslai, puikiai atrodytų klasikiniame interjere, avangardiniai paveikslai tinka griežtam ir lakoniškam interjerui, įrengtam pasitelkus minimalistinį stilių.


3. Nepamirškite rėmelių svarbos


Paveikslo rėmelis
Paveikslo rėmelis
Unsplash


Ypatingą dėmesį reikia atkreipti į paveikslo rėmelius (bagetus). Rėmelio funkcija yra sujungti paveikslą su interjeru. Rėmelis turėtų pabrėžti paveikslo pagridninę mintį ir tuo pačiu harmoningai įsilieti į bendrą būsto interjerą.


4. Tinkamai parinkite apšvietimą


Paveikslų ir meno kūrinių apšvietimas
Paveikslų ir meno kūrinių apšvietimas
Unsplash


Svarbus elementas yra apšvietimas. Nedidelėse patalpose, paveikslams dažnai trūksta šviesos. Šiuo atveju geriau naudoti liuminescencines lempas išsklaidančias šviesą. Apšvietimas turi būti maksimaliai priartintas prie natūralios šviesos. Galima naudoti taškinius šviestuvus, nukreiptus į kiekvieną paveikslą. Visuomet svarbu tinkamai parinkti šviesos kampą, kad nebūtų šešėlių.


5. Apgalvotai pasirinkite kabinimo vietą



Paveikslų ir augalų kompozicija
Paveikslų ir augalų kompozicija
Unsplash


Paveikslus reikia kabinti taip, kad į juos būtų patogu žiūrėti. Aukštis nuo grindų turėtų būti toks, kad paveikslo vidurys būtų akių aukštyje. Kabinant skirtingų dydžių paveikslus ant vienos sienos, reikia nustatyti bendrą paveikslų liniją – viršutinis paveikslų kraštas, apatinis ar per centrą. Nedidelius paveikslus galima pakabinti vieną virš kito, kad tarpas tarp jų būtų akių aukštyje. Taip pat tokius paveikslus galima grupuoti aplink vieną didelį paveikslą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis