5 nedideli balkono pokyčiai, kurie suteiks jam naują veidą

Kad balkonas taptų jaukia pasibuvimų vieta, gali užtekti visai nedaug. Siūlome pasisemti įkvėpimo iš šių 5 idėjų.

Pradėkite nuo grindų


Naujos grindys gali visiškai atnaujinti balkono išvaizdą ir tapti pagrindu nuo kurio galima imti kurti savo asmeninę atsipalaidavimo tvirtovę. Estetiškai atrodančios balkono grindys sudaro tvarkingumo įspūdį ir tarytum kviečia daugiau laiko praleisti šioje erdvėje.


Shutterstock


Balkono grindims tinka pasirinktos formos bei spalvos plytelės arba medinės terasinės lentos. Abi šios medžiagos pasižymi skirtingomis estetinėmis ir fizinėmis savybėmis. Plytelės asocijuojasi su švara ir tvarkingumu, mediena – su šiluma, jaukumu.


Sofa balkone – kelios funkcijos


Galvojant apie lauko baldus skirtus balkonui, pirmiausia į galvą ateina kėdės bei stalas. Tačiau verta apgalvoti ir apie nedidelės lauko sofos opciją. Tokią sofą galima įsigyti baldų salone arba pasigaminti patiems (pavyzdžiui, visai nesudėtinga lauko sofą pasigaminti iš palečių).


Shutterstock


Ant jos jaukiai galima įsitaisyti vienam arba keliese. Taip pat šis baldas dažnai turi įmontuotą sandėliavimui skirtą dėžę, kurioje galima laikyti daiktus kitur neatradusius sau vietos.


Gėlės ir kiti žalumynai – būdas balkone pasijausti kaip gamtoje


Asmeninės oazės įspūdis balkone gali būti sukurtas augalų pagalba. Balkonui rekomenduojama pasirinkti tokius augalus, kurie nereikalauja daug priežiūros ir yra atsparūs įvairioms aplinkos sąlygoms. Populiarus balkonų augalas – viržiai, šie augalai yra ypatingi tuo, kad jie gražiai atrodo ištisus metus.


Shutterstock


Veidrodis, kaip netikėtas balkono aksesuaras


Ieškantiems išskirtinio balkono aksesuaro, gali patikti veidrodžio idėja. Veidrodis pakabintas ant vienos iš balkono sienų suteikia jam papildomo gylio.


Shutterstock


Veidrodis su originaliu rėmu gali prilygti meno kūriniui, kuris patraukia dėmesį.


Kilimas – kad balkone būtų smagu leisti laiką net basomis


Kilimas nėra tik vidaus aksesuaras, šiandien galima rasti platų jų pasirinkimą tinkantį terasoms bei balkonams. Kilimas balkoną praturtina papildoma tekstūra ir suteikia jam jaukumo. Ant jo balkone malonu vaikščioti net basomis. Renkantis kilimą šiai erdvei, svarbu įvertinti jo atsparumą drėgmei bei UV spinduliams.


Shutterstock


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis