5 interneto svetainės ieškantiems idėjų namams

Interjero dizaino kūrime, svarbiausia įsiklausyti į užsakovo norus, tai didelė ir svarbi užduotis. Pirmasis dalykas, kurio dažnai dizaineriai prašo klientų – atsinešti išrinktų interjerų analogų (pavyzdžių, nuotraukų, žurnalų iškarpų), kurie jiems patinka. Jų pagalba susidaroma nuomonė, kurios spalvos, medžiagiškumai, formos, baldai, šviestuvai imponuoja užsakovui. Konsultacijos metu ir interjero kūrimo procese, tai kaip kabliukas prieš pradedant darbą, palengvina ir pagreitina projektavimo procesą.

Išskyrėme ir aptarėme kelis internetinių svetainių pavyzdžius, kuriuose patogu ieškoti analogų.

Pinterest – http://www.pinterest.com/

Paprastos navigacijos puslapis, kuriame pasiklysti neįmanoma, gana „neužterštas“, yra begalės puikių pavyzdžių. Nebūtinai tik interjeras, šiame puslapyje galite rasti visko – architektūra, rankdarbių idėjos, sodininkystė ir kitų.

Veikimo principas – viršuje, paieškos juostoje, įvedate bet kokius raktinius žodžius (pvz.: modern interior design) ir puslapis pats atrenka Jūsų užklausą atitinkančias nuotraukas. Jūsų užklausai palengvinti, automatiškai atsiranda papildoma juosta su raktiniais žodžiais, kuri padeda „atsijoti“ paiešką.

Galimybė susikurti vartotojo anketą palengvina Jūsų idėjų paieškas, vienu mygtuku „Pin it“ patikusias nuotraukas galite išsisaugoti ir kaupti, kurias bet kada galite peržiūrėti savo anketoje. Be to, šį mygtuką turi daugybė puslapių internete, todėl iš kitų puslapių nuotraukas taip pat galite išsisaugoti Pinterest anketoje.

Dezeen – http://dezeen.com/interiors/

Vienas iš populiariausių viso pasaulio internetinių žurnalų, apimantis architektūrą, interjerus, dizainą ir technologijas. Rasite daug straipsnių apie geriausius pasaulio architektūros, dizaino ir interjero projektus.

Išsirinkus akį traukiančio interjero straipsnį, gausite informaciją apie aprašomą objektą: kas projektavo, kur jis yra, dydis, naudotos medžiagos ir kt. Didelis privalumas, jog naudojamos geros kokybės, profesionalios nuotraukos ir dažnai yra pateikiami patalpų planai, pjūviai ar išklotinės. Tai padeda geriau analizuoti sukurtą interjerą.

Taip pat rasite informaciją apie pasaulio dizaino naujienas – vykstančius konkursus, laimėjimus ar naujus išradimus. Skiltis „movies“ talpina straipsnius, kuriuose dalis yra video medžiaga. „Jobs“ – dalinasi tarptautiniais darbo pasiūlymais visame pasaulyje, nuo Londono, Austrijos iki Kinijos. Ir tai tik keletas tinklapio funkcijų.

Designboom – http://www.designboom.com/interiors/

Pirmasis ir populiariausias pasaulyje skaitmeninis žurnalas apie architektūrą ir dizainą. Designboom.com siekiamybė – suburti profesionalus ir jaunus kūrėjus. Per 13 metų naujienų skelbimo, šio žurnalo misija išliko ta pati: publikuoti pačius geriausius projektus, dizaino, meno ir technologijų srityse, prieš Jums surandant juos kitur.

Daugybė straipsnių, kurių medžiaga kruopščiai atrenkama, publikuojami tik naudingos informacijos turintys straipsniai, interviu, naujų produktų pristatymai, parodų apžvalgos ir kt. Interjerų skiltyje rasite geriausių interjerų fotografijų, baldų, apdailinių medžiagų pavyzdžių ir naujovių.

ArchDaily – http://www.archdaily.com/category/interiors/

ArchDaily.com buvo įkurtas, kaip nuolatinis informacijos šaltinis internete, nuolat augančiai architektų bendruomenei, kuri ieško naujienų apie produktus, projektus, renginius, konkursus ar interviu. Tai tinklaraštis, kuris siekia įkvėpti, informuoti apie naujienas ir suteikti žinių.

Savo turiniu labai panašus į Dezeen.com, tik šio koncentracija didesnė į architektūros pusę. Struktūra detalesnė – išskirta daugiau skilčių, smulkesnėm potemėm, pvz.: namai, rezidencijos, ofisai, parodos, renovacijos, parduotuvės ir daug kitų.

Pasirinkus straipsnį suteikiama pagrindinė informacija – architektai/dizaineriai, vieta, kvadratūra, metai, fotografas. Daugybė vieno objekto nuotraukų ir planai bei pjūviai. Geresnei orientacijai, apačioje straipsnio dažniausiai galima rasti žemėlapį su nurodyta lokacija.

Home Designing – http://www.home-designing.com/

Internetinis puslapis apie interjero dizainą ir idėjas. Publikuojami įgyvendinti interjerai ir konceptai, profesionalų ir studentų darbai.

Paprastas naudoti, nes yra išskirstytas į atskiras skiltis, pavadintas pagal namų funkcines zonas – Living room designs (svetainės dizainas), Bedroom designs (miegamojo dizainas) ir t.t. Lengva atsirinkti, ko Jūs ieškote.

Nedidelis straipsnis ir daugybė nuotraukų ar vizualizacijų. Daug skirtingų interjerų stilių, spalvų variacijų, tikrai rasite pavyzdžių ar idėjų savo namams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis