5 fragmentai iš kelionių: pamatykime, atkartokime, improvizuokime

Kelionės išlaisvina vaizduotę iš rutinos narvo: tada visai kitaip pamatome mus supantį pasaulį. Ne kokia nors globalia prasme – tiesiog išryškėja detalės, kurios šiaip gal praslystų pro atbukusį žvilgsnį. Įsimename jas irgi daug lengviau – žinoma, padedant fotoaparatui. Kol įspūdžiai nenusėdo vien kompiuterio atmintyje, kelionių įspūdžius suklasifikavome, iškadravome. Gal kils noras juos kūrybiškai atkartoti?

G. Barauskienės nuotr.

G. Barauskienės nuotr.

Gėlės turi būti matomos! Ypač tarp miesto mūro sienų. Pakabintos akių aukštyje jos nelieka nepastebėtos. Impozantiška grandinė susieja į visumą šaltą grubų akmenį ir vešlią gėlių lapiją. Kita vertus, „kabantis sodas“ ne tik glosto praeivių žvilgsnius, bet ir saugo nuo jų mažutėlį kiemelį.

G. Barauskienės nuotr.

Kabančios ant žalialapio medžio puokštelės stilinguose indeliuose pranoksta net žiedų ar vaisių dekoratyvumą. Skaidrus stiklas atrodo labai elegantiškai – net sunku įsivaizduoti, kad tai kasdienis kiemo dekoras. Kaip tada italai puošia aplinką per šventes?

G. Barauskienės nuotr.

Įspūdingas, paslaptingas ir net šiek tiek baugus vaizdelis. Tokia idėja (gal tik supaprastinta) nėra labai sunkiai įgyvendinama – archeologinių kasinėjimų tikrai neprireiks... Kaukė ar koks keistas indas gali atstoti „liejimo formą“, į kurią įpylus cemento, sumaišyto su vandeniu ir šiek tiek klijų, nesunku pasidaryti originalių kiemo akcentų.

G. Barauskienės nuotr.

Daugelis, matyt, jau žinome devyniasdešimt devynis būdus, kaip panaudoti paletes. Šis galėtų būtų šimtasis. Bet galbūt pats tinkamiausias nusižiūrėti?

G. Barauskienės nuotr.

Lauko aksesuarai nebūtinai turi būti laisvai išdėlioti po krūmais, gėlynuose, prie fontano... Visi sustatyti drauge gerai matomoje vietoje, vienodos stilistikos eksterjero elementai tampa išraiškingesni, labiau traukia akį.

Gal Jūs pastebėjote kelionių metu ką nors įdomaus ir pritaikomo aplinkoje, namuose? Pasidalinkite komentaruore arba manonamai@delfi.lt

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis