3 patarimai, kurie padės išsirinkti tinkamiausią sofą jūsų svetainei

Sofa – centrinis baldas svetainės zonoje, į kurį pirmiausia krypsta žvilgsnis patekus į šią erdvę. Minkštasis baldas ne veltui užima esminį vaidmenį poilsio kambaryje, juk tai vieta ant kurios praleidžiame nemažai savo laisvalaikio: skaitome knygas, žiūrime mėgstamas televizijos programas bei šnekučiuojamės su artimaisiais. Dėl šios priežasties svarbu, kad sofa būtų patogi, kokybiška bei estetiškai patraukli. Prieš renkantis naują sofą, yra nemažai aspektų į kuriuos reikia atsižvelgti, juk tai – nepigi investicija. Reikia apgalvoti: ar šio baldo spalva bei tekstūra tiks prie likusio interjero bei kaip sofos forma, pagalvėlės derės su kitais dekoravimo elementais. Pateikiame tris patarimus, kurie pagelbės renkantis naują sofą.

1. Proporcijos bei matmenys. Proporcijos yra bene svarbiausias elementas, į kurį reikia atsižvelgti renkantis naują sofą. Dar prieš pradedant paieškas yra svarbu gerai pajausti svetainės erdvę ir išmatuoti numatytą zoną. Patariama su neperšviečiama lipnia juosta ant grindų pažymėti norimą sofos ilgį bei plotį, taip bus lengviau pajausti, koks dydis yra tinkamiausias, atsižvelgiant į konkrečią erdvę.

Shutterstock nuotr.

Sofą renkantis pagal proporcijas, reiktų nepamiršti smulkių detalių, pavyzdžiui: sofa su neuždengtomis kojelėmis bei plonomis rankų atramomis, atrodo lengva ir tinka mažoms erdvėms. Spalva taip pat turi įtakos šio minkštojo baldo proporcijų suvokimui, pavyzdžiui: ryški ir kontrastinga sofa atrodo sunkesnė ne iš tiesų yra, ją tinka naudoti didelėje erdvėje, taip sukoncentruojant dėmesį tiesiai į ją.

Shutterstock nuotr.

2. Medžiagos. Estetinė sofos pusė (spalvos, dizainas) yra tai kas mus džiugina, o kokybė – tai kas nulemia baldo ilgaamžiškumą. Todėl prieš renkantis spalvas ir kitus smagius elementus, reikia apsispręsti dėl pačio audinio.

Shutterstock nuotr.

Apmušalai pagaminti iš lino arba šilko atrodo įspūdingai, tačiau dėl jų sudėtingo valymo yra labiau tinkami viengungiškoms svetainėms. Medvilnė bei vilna yra malonūs bei jaukūs audiniai, kuriuos norisi priliesti.

Shutterstock nuotr.

Jei pastarieji audiniai yra maišyti su sintetika, jų valymas nėra labai sudėtingas. Sintetika – nėra tokia maloni liesti kaip medvilnė, tačiau lengvai valosi ir yra patvari, todėl tinka šeimoms su mažais vaikais bei augintiniais.

Shutterstock nuotr.

Konstrukcija – kitas aspektas, kurio nedera užmiršti renkantis sofą. Konstrukcija turi būti tvirta, kad laikui bėgant joje neatsirastų įlinkimų. Patariama rinktis sofas turinčias ąžuolo, klevo arba buko medienos konstrukcijas, nes jos pasižymi ilgaamžiškumu.

3. Patogumas. Patogumas – esminė funkcija, kurios tikimės iš naujos sofos. Sėdėjimo komfortą nulemia pagalvėlės, todėl svarbu išsiaiškinti iš ko jos yra pagamintos. Dažniausiai minkštajai daliai naudojama medžiaga – poliuretano puta, kuri yra minkšta ir patogi, bet laikui bėgant subliūkšta.

Shutterstock nuotr.

Plunksnomis užpildytos pagalvėlės yra neįtikėtinai minkštos, bet jas reikia nuolat purenti. Specialistai optimaliausiu pasirinkimu dažniausiai laiko pagalvėlės su putų šerdimi ir plunksnomis aplinkui ją, nes jos atitinka patogumo bei ilgaamžiškumo reikalavimą.

Shutterstock nuotr.

Parengta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis