3 būdai, kaip interjerą dekoruoti avikailiu

Orams vis labiau vėstant, norisi susikurti kuo jaukesnį namų erdvės vaizdą, kad čia būtų gera leisti ilgus žiemos vakarus. Minkšti, pūkuoti ir labai šiltai atrodantys avikailiai puikiai tinka šiam tikslui pasiekti. Savo jaukia išvaizda ir tekstūra jie žaviai papildo interjerą, suteikdami papildomo gylio.

Avikailių universalumas

Avikailių spalvinė paletė yra labai neutrali, todėl jie paprastai puikiai dera su visais interjero stiliais. Labiausiai šie minkšti dekoro akcentai yra vertinami dėl savo išskirtinės tekstūros, kuri gali sušildyti, paminkštinti ar tiesiog įnešti naujos faktūros į kambarį. Dėl universalios formos, jais puošti galima tiek sėdimuosius baldus, tiek lovas, tiek grindis.

Sėdimųjų baldų dekoravimas. Avikailiu galima dekoruoti visus sėdimuosius baldu: kėdes, fotelius, sofas. Avikailiu užklota viena iš valgomojo kėdžių gali tapti išskirtiniu šios zonos kompozicijos elementu. Avikailis patiestas ant sofos gali tarnauti ne tik kaip jaukumo akcentas, bet ir kaip apsauga, kuri padės sofą apsaugoti nuo nusidėvėjimo. O akcentinės kėdės ir šio minkšto dekoro elemento derinys sukurs patogų ir labai estetiškai patrauklų derinį.

Lovos dekoravimas. Kadangi miegamasis yra ramybės ir poilsio vieta, šios erdvės papratai nenorima perkrauti nereikalingomis detalėmis. Kambariui charakteringumo galima suteikti pasitelkus ryškias tekstūras. Avikailis patiestas lovos kojūgalyje atrodo labai jaukiai. Erdvėje jis kuria prabangos ir elegantiškumo įspūdį.

Shutterstock

Grindų dekoravimas. Avikailiai taip pat tarnauja, kaip nedideli kilimėliai. Jie žaviai atrodo tiek ant medinių grindų, tiek akmens masyvo plytelių, tiek ant kiliminės dangos. Dažniausiai toks akcentas yra tiesiamas miegamajame prie lovos, kad išlipus iš lovos basos kojos pirmiausia pasiektų šiltą ir minkšta jo paviršių. Skandinaviškame interjere tokiais kilimais dažnai dekoruojama svetainė, šviesią ir neutralią šio stiliaus erdvę avikailis praturtina nauja tekstūra.

Shutterstock

Keli praktiški patarimai

*Pasirinkite tinkamą atspalvį. Avikailius galima rinktis iš įvairių neutralių atspalvių (nuo akinančiai šviesių iki visai tamsių). Paprastai rekomenduojama rinktis šviesesnių atspalvių variantus: baltus, kreminius, pilkus avikailius, nes jie dera su dauguma interjerų stilių bei spalvinių kompozicijų. Taip pat Šviesūs avikailiai interjere gražiai atrodo visais metų laikais.

*Derinkite su skirtingomis tekstūromis. Interjero specialistai dažnai naudoja šį triuką – derina visiškai skirtingas tekstūras, taip erdvei suteikiant vizualinio gylio. Pavyzdžiui, moderniu stiliumi įrengtoje erdvėje, kur dominuoja minimalizmas, blizgios bei šaltos tekstūros, avikailis atrodys minkštai ir šiltai.

Shutterstock

*Išsiaiškinkite avikailio valymo ypatybes. Daugumą avikailių galima valyti, bet prieš perkant, visada verta pasidomėti jo priežiūros ir valymo ypatybėmis.

Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis