14 idėjų, kaip integruoti senovišką kilimą į šiuolaikišką interjerą

Daugelio namuose likę bent keli senoviški kilimai. Po remonto neretai tenka gerokai pasukti galvą, kaip su jais pasielgti būtų tinkamiausia: išmesti, saugoti ar panaudoti? Iškyla klausimas, ar tokiam kilimui galėtų atsirasti vietos stilingame ir itin šiuolaikiškame namų interjere.

Kuriant interjerą tikrai verta neatsisakyti kilimų. Juk būtent kilimas gali ne tik papildyti ir pagražinti erdvę, bet ir tapti centriniu patalpos dekoravimo elementu.

Lyg to dar būtų maža, senas kilimas neabejotinai saugo istoriją. Štai keliolika idėjų, kurios padės organiškai įtraukti seną kilimą į bet kurį interjerą.

What a stellar #francesloominthewild moment by @carlywatersstyle!! Heavens I just love seeing these rugs pull a room together. ⭐️⭐️⭐️ 📷 by my favorite @nickisebastian 💛

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Oct 18, 2017 at 10:46am PDT

Kilimas – kambario siela. Harmoningai įtrauktas į erdvę jis gali paversti namus jaukiu būstu ir sukurti atitinkamą nuotaiką.

Rinkdami interjerui tinkamą kilimą nepamirškite, kad jis turi atitikti stilių. Neryškus kilimas, suderintas su šviesiais baldais, neabejotinai taps kuo puikiausiu sprendimu kuriant ekologiško stiliaus persmelktą atmosferą.

A beautiful #francesloominthewild moment by @sophiecarpenter. ⭐️⭐️⭐️ More runners coming soon!

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Oct 2, 2017 at 8:27am PDT

Vintažinis kilimas gali būti derinamas beveik su bet kokio stiliaus interjeru. Neįtikėtiną rezultatą kartais padeda pasiekti patys netikėčiausi deriniai.

⭐️Heritage 008⭐️ looking magical in this magical kitchen via @insideoutmag. Currently available on the site. #francesloom

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Mar 21, 2017 at 9:57am PDT

Toks kilimas puikiai tiks lofte tiek kuriant industrinį ir pramoninį, tiek ir šiuolaikinį ir lakonišką interjerą.

Jei esate tikrų tikriausi skandinaviško stiliaus gerbėjai, neskubėkite išmesti seno močiutės kilimo: tokio tipo interjere sendinti daiktai kuo puikiausiai dera su pačiais šiuolaikiškiausiais baldais.

The 'Calais" rug looking mighty cosy in this space by @lovelylife.se -- She is currently available on the website! #francesloom

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Jun 9, 2017 at 7:01am PDT

Patalpoje, pasižyminčioje paprastumu ir prislopintomis spalvomis, kilimas – kuo puikiausia galimybė pridėti spalvų ir įvairovės.

Kambario viduryje ištieskite didelį kilimą su ryškiais piešiniais – interjero sprendimas iš karto taps kur kas iškalbingesnis.

Pasitelkdami kilimą galite vizualiai praplėsti patalpos erdvę. Siekdami tokio rezultato kilimą tieskite ne palei kambario sieną, o palikdami apie 0,5 metro laisvo ploto. Įrėminkite kilimą parketo ar laminato juosta.

Sunday Chill Zone and some #francesloominthewild!! (My favorite) 💋💋 Thanks for the 📷 @asformyhouse!

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Sep 17, 2017 at 11:01am PDT

Jei norite, kad senas kilimas taptų pilnateise atnaujinto interjero detale, jo raštą atkartokite kituose dekoro elementuose, pavyzdžiui, baldų ir pagalvių apmušaluose ar paveiksluose. Jei išdrįsite įsivelti į tokį akcentų dėliojimo žaidimą, kambario atmosfera taps kur kas įspūdingesnė.

Įdomu pastebėti, kad vintažiniai takeliai atlieka ne tik dekoratyvinę funkciją, bet ir suskirsto patalpas į dvi funkcines zonas, pavyzdžiui, atskiria virtuvės erdvę nuo valgomojo.

Tinkamai parinktas kilimas gali pabrėžti kambario ypatumus. Atvirai erdvei labiau tiks didelis kilimas su ryškiu simboliu centre, o štai mažai erdvei kaip tik vertėtų parinkti kilimą su smulkiais ornamentais arba iš viso be jų.

It's #NationalPuppyDay and I dedicate this post to my little shmeeball #gustavofrijole who I heart-breakingly left back in California. He loved rugs just as much as I did and I miss him so much. #myson 💔🐶 #dsnicerug

A post shared by Kelly Vittengl (@francesloom) on Mar 23, 2017 at 11:37am PDT

Dar viena ganėtinai originali mintis – nedidelis vintažinis kilimas ant kitos minkštos dangos.

Taigi neskubėkite išmesti senų kilimų, nes jie gali papildyti ir pagražinti interjerą, tapti ryškiu elementu dekoruojant patalpas. Toks kilimas tiks kambario ypatumams pabrėžti, vizualiai išplės erdvę ar taps visos erdvės centru ir esme. Svarbiausia nepamiršti, kad smulkus raštas kuo puikiausiai tinkamas žvelgiant iš arti, o štai stambiems ornamentams būtinai reikia erdvės. Laikas pažvelgti į savo vintažinį kilimą kitaip ir pasitelkus fantaziją rasti naują nestandartinį sprendimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis