10 patarimų, kaip įsirengti darbo zoną namuose, kurioje būtų gera ir vasarą

Ar namuose tvarkote verslo reikalus, ar tiesiog sumokate mokesčius, nusipelnote daugiau nei mažo stalelio ir kėdės, kukliai įspraustų kampe. Kodėl? Ofisas namuose, kuris įsikomponuoja į namų dizainą – vieta, kurioje norisi leisti laiką, dirbti, kurti. Štai 10 patarimų, kaip įsirengti kabinetą namuose, kuriuos atrinko Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

1. Vieta, vieta, vieta. Veikiausiai namų kabinete praleisite ne vieną valandą, tad nepagailėkite sau erdvės. Pagalvokite ir apie vietą, kurioje ketinate įsirengti kabinetą – ar ten bus ramu, ar pro šalį nevaikščios namiškiai. O jei pas jus lankysis klientai? Tokiu atveju tikrai patartina pagalvoti apie atskirą kambarį.

2. Neaukokite formos vardan funkcionalumo. Stalas, lentynos ir kt. turi tarnauti jums, o ne atvirkščiai. Prieš pirkdami baldus, pagalvokite apie darbo apimtis, ko jums reikės po ranka, na o tada ieškokite funkcionalių ir gražių daiktų. Baldai namų kabinete turi derėti prie viso būsto stiliaus, rėksmingai neišsiskirti. Jei namai įrengti tradiciniu stiliumi, jei dominuoja medis, minkšti baldai, darbo kambaryje tiks minkšta kėdė. Šiuolaikinio interjero namų kabinete tiks modernūs metaliniai baldai, šiuolaikinio meno dirbiniai.

BoConcept nuotr.

3. Investuokite į kokybišką kėdę. Juk joje sėdėsite ne vieną valandą, tad daili, ergonomiška, patogi kėdė verta kiekvieno cento. Jeigu nenorite rinktis tradicinės darbo kėdės vertėtų pasidairyti bent tokios, kuri kiek įmanoma mažiau varžytų judėjimo laisvę – būtų su ratukais arba besisukančiu korpusu.

BoConcept nuotr.

4. Sienas nudažykite mėgstama spalva. Pamirškite kabinetinę smėlio spalvą. Jums reikia tokios spalvos, kuri skatintų smegenų veiklą. Vieniems žmonėms patiktų ryški, žvalinanti spalva, pvz., oranžinė ar salotinė. Kitiems tiktų raminantys atspalviai – natūrali žalia, jūros melsvumo. Pasidomėkite, kaip spalvos veikia nuotaiką.

BoConcept nuotr.

5. Stalą statykite prie lango. Nestatykite prie sienos, net jei patinka sienų spalva. Juk pakėlus galvą nuo kompiuterio kur kas maloniau pažvelgti į langą. Natūrali pro langą sklindanti šviesa – idealu, na bet jei kabinetas neturi langų, pasikabinkite prieš akis gražų paveikslą, o kėdę statykite nugara į duris.

BoConcept nuotr.


6. Parinkite jaukių aksesuarų. Jei nesate prisiekę minimalizmo gerbėjai, išsirinkite jaukių aksesuarų, pvz., puodelį rašikliams, dailių lipnių lapelių užrašams, dekoratyvią šiukšlių dėžę. Lentą lapeliams prismeigti aptraukite medžiaga, dalį lentynų galite paslėpti po užuolaida iš tos pačios medžiagos. Ant sienų pakabinkite lentelių su įkvepiančiais užrašais arba savo vaikų piešiniais.

BoConcept nuotr.

7. Išnaudokite erdvę vertikaliai ir horizontaliai. Dažniausiai namų kabinetai nebūna dideli, tad būtina sumaniai išnaudoti erdvę. Jums pravers lentynos, aukštos dėžės su skyreliais dokumentams, kurias galima pastatyti ant stalo. Įsigykite dailų krepšį, dėžę laiškams, užrašams. Jei jums labiau patinka tuščias stalas, nusipirkite spintelę įvairioms smulkmenoms.

BoConcept nuotr.

8. Pasirūpinkite technologijomis. Kompiuterio, spausdintuvo ir telefono ypatingai nepagražinsi, belieka pasirūpinti, kad jie būtų arti kištukinių lizdų. Rinkitės baldus, kurių lentynose ar spintelėse galima būtų patogiai sutalpinti visas naudojamas priemones ir būtų įmanoma estetiškai išvedžioti laidus.

BoConcept nuotr.

9. Tebūnie šviesa. Tegu kabinetas būna šviesus, kad nereikėtų dirbti įtempus akių ir neįsiskaustų galva. Kompiuterį pastatykite taip, kad ekranas neatsispindėtų nuo lango, ant stalo turėkite stalinę lempą.

BoConcept nuotr.

10. Įkvėpkite save. Pasidarykite mini poilsio zoną – tai gali būti patikęs paveikslas, jums miela nuotrauka rėmeliuose ant stalo ar pan. Tiks bet kas, kas jus įkvepia dirbti. Plakatas su Paryžiaus vaizdu gali pažadinti jumyse mūzą, vaikų nuotrauka primins, kad dirbate, stengiatės ir dėl jų. Svarbiausia nepamirškite, kad tarp intensyvaus darbo būtina atrasti akimirkų ir sau. Juk dažniausiai būtent per atokvėpio minutes gimsta geriausios idėjos.

Daugiau informacijos: www.boconcept.com/lt-lt/

Užsakymo nr.: PT_74771848

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis