Nuo A iki Z: valymo įrenginio montavimas VIDEO

Šio įrenginio montavimas reikalauja ypatingo dėmesio, nes nuo to priklauso tolimesnis jo funkcionalumas.

Vieta nuotekų valymo įrenginiui turi būti paruošta taip, kad išvalytas vanduo galėtų savaime nutekėti. Įrenginio apžiūros dangtis turi būti prieinamas nuolatiniam patikrinimui.

Vamzdžių klojimo nuolydis turi būti ne mažesnis kaip 1-2 cm/m. Nuotakus reikia tiesti ant natūralaus, neišjudinto grunto, jei projekte nenumatyta specialiai jį paruošti. Ištekėjimo iš namo vamzdžio ilgis (iki pirmojo nuotekų šulinio) turi būti ne ilgesnis kaip 15 m, kai vamzdžio skersmuo didesnis nei 110 mm. Prireikus daryti ilgesnį išvadą, jame įrengiamas apžiūros šulinėlis.

Įleidus įrenginį į duobę, bei patikrinus įrenginio projektinę padėtį(gylį, horizontalumą, vertikalumą), pajungiami įtekėjimo ir ištekėjimo vamzdynai.

Parenkama vieta orapūtei pagal techninius reikalavimus, orapūtė gali būti montuojama tiek vėdinamoje patalpoje garaže, sandėlyje tiek ir lauke.

Pastatytas į projektinę padėtį įrenginys laipsniškai užpildomas vandeniu ir tarpas tarp duobės bei įrenginio užpilamas žvyro sluoksniais be stambių akmenų. Pilnai sumontavus nuotekų valymo įrenginį vykdomi jo paleidimo – derinimo darbai. Atsižvelgiant į montavimo vietos ypatumus, parenkamas išvalyto vandens nuvedimo sprendimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis