Namuose naudojamų šildytuvų tipai: kuris geriausias?

Tegul būna šilta ten, kur esate. Svarbiausia – pasirinkti tokį šildytuvą, kuris bus tinkamiausias būtent jums.

Nešiojami šildytuvai su ventiliatoriumi

Šie šildytuvai turi ventiliatorių, kuris gerai paskirsto šilumą ir leidžia patalpai greičiau įkaisti. Tai geras būdas, kai norima susišildyti greitai ir efektyviai. Dažniausiai jie yra 2 kW galios. Šildytuve gali būti įdiegtos ir papildomos funkcijos – pavyzdžiui, klimato kontrolė su LCD monitoriumi, suteikianti galimybę stebėti temperatūros pokytį.

Tepaliniai radiatoriai

Tepaliniai radiatoriai spinduliuoja šilumą, todėl greičiau sušildo žmones greičiau, negu orą. Jie paprastai yra brangesni negu ventiliatoriniai šildytuvai, tačiau yra patvaresni ir ilgaamžiškesni. Jų galingumas būna 1.5 kW - 3 kW, taip pat turi energijos taupymo funkciją, laikmatį. Jie lėčiau įšyla, bet ir lėčiau atšąla.

Elektriniai (netepaliniai) radiatoriai

Šio tipo šildytuvai gali turėti tradicinių tepalinių radiatorių išvaizdą ar įmantresnę, modernesnę išvaizdą. Kaip ir tepaliniai, jie būna panašaus galingumo – nuo 700 W iki 3 kW. Pagrindiniai privalumai – jie įšyla itin greitai, yra lengvesni, patvaresni. Pažangesnės funkcijos: elektroninė klimato kontrolė, nuotolinis valdymas.

Keramikiniai šildytuvai

Kaip ir ventiliatoriniai šildytuvai, keramikiniai taip pat greitai prišildo patalpas. Esminis skirtumas – keraminis kaitinimo elementas, kuris energiją paverčia šiluma itin efektyviai. Dažniausiai tokių šildytuvų veikimo principas yra šildymas IR spinduliais. Šilumos daviklis labiau koncentruotas, net ir esant santykinai mažesniam šildytuvo dydžiui. Galingumas dažniausiai yra nuo 1.8kW iki 2.5kW.

Konvektoriai

Konvektorius – Tai efektyvus ir ekonomiškas būdas apšildyti kambarį, jei kambarys buvo praplėstas ir nepakanka centrinio šildymo. Šiuo atveju jie pranašesni už ventiliatorinius, šildytuvus. kadangi yra didesni, gali būti kabinami ant sienos ar pastatomi ant grindų. Galingumas - 2kW, 3kW, taip pat turi termostatą bei kitas elektros taupymo funkcijas. Kai kurie modeliai turi integruotą ventiliatorių, tad paskirsto šilumą greitai ir efektyviai.

Dažniausiai užduodami klausimai

Kas yra termostatas?
Termostatas reguliuoja šilumos kiekį bei paliko norimą temperatūrą. Tai labai svarbu, siekiant sutaupyti energiją.

Kokie veiksniai svarbūs renkantis šildytuvą?
Priklauso nuo kambario dydžio, sienų izoliacijos, langų skaičiaus, grindų dangos.

Kuris šildytuvas prišildo greičiausiai?
Ventiliatorinis, konvektorinis arba elektrinis radiatorius.

Ar ventiliatoriniai šildytuvai veikia triukšmingai?
Paprastai – taip, jie yra triukšmingesni už tepalinius ar konvektorinius šildytuvus.

Ar daug elektros sunaudoja elektriniai šildytuvai?

Nuolat laikant jį įjungtą, elektros sunaudosite nemažai, tačiau dauguma jų turi termostatus, laikas nuo laiko išsijungia, tokiu būdu elektros sunaudojimas yra reguliuojamas. Be to, juk nešiojami šildytuvai nėra naudojami ištisai, viso sezono metu. Nešiojamą šildytuvą visuomet pravartu turėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis