Į ką vertėtų atkreipti dėmesį tikrinant vandens šildytuvą

Ar gali būti, kad jūsų senas boileris reikalauja daugiau išlaidų nei paprastai? Jei taip, tuomet reikėtų galvoti apie naujo boilerio įrengimą, tačiau prieš tai jums patiems reikėtų įsitikinti, kokios būklės jūsų boileris iš tiesų yra.

Į ką reikėtų atsižvelgti prieš keičiant vandens šildytuvą:

Kokio amžiaus jūsų boileris? Paprastai šie prietaisai tarnauja iki 15 metų, tačiau technologijai progresuojant, boileriai įrengti prieš 10 metų yra ne tokie veiksmingi, kaip naujai įrengti.

Ar jūsų boileris reguliariai apžiūrimas? 

Kasmetinė boilerio apžiūra gali kaip reikiant prailginti šildytuvo tarnavimo laiką, kadangi tai užtikrins, kad kiekviena dalis veikia kaip ir priklauso. Neveikiančios dalys turėtų būti nedelsiant pakeistos, taip pat visi ventiliatoriai, jutikliai ir kitos dalys turėtų būti kruopščiai nuvalytos, kad ant jų nesikauptų kenksmingos dulkės ar nuosėdos.

Ar jūsų boileris tinkamai šildo vandenį? 

Temperatūrų svyravimas yra ženklas, kad boileris genda. Kad tai patikrintumėt tiesiog nustatykite termostatą ir žiūrėkite, ar karšto vandens temperatūra išlieka pastovi. Jei temperatūra svyruoja, tai gali reikšti, kad boilerį greitai teks keisti.

Ar jūsų boileris praleidžia vandenį? 

Jei pastebėjote, kad boileris praleidžia vandenį, iš pradžių turėtumėte nustatyti, iš kur išteka vanduo. Tuomet, priklausomai nuo problemos rimtumo, arba patys sutvarkykite nutekėjimą, arba kreipkitės į specialistą.

Kontrolinė lemputė. Jei pastebėjote, kad boilerio kontrolinė lemputė mirkčioja ar gęsta, tai gali reikšti nuosėdų kaupimąsi netoli lemputės ar atsilaisvinusį kontaktą. Kaip ir prieš tai, su šia problema susitvarkysite ganėtinai nesunkiai, tačiau nepamirškite, jog kontrolinė lemputė gali įspėti ir apie gedimus.

Galų gale prieš priimdami galutinį sprendimą viską apsvarstykite, jei reikia, pasikonsultuokite su specialistais. Antraip jūs rizikuojate išleisti didelę sumą pinigų pirkdami naują boilerį, kai viskas, ko jums reikia, yra pakeisti keletą senų detalių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis