Darau pats: židinio apdaila travertino akmeniu

Prieš kurį laiką rašėme, kaip tinklaraščio raituzonamas.blogspot.lt autorius darė židinio apdailą. Tuomet atlikti reikalingi saugos darbai, tačiau pati apdaila liko nebaigta. Jūsų dėmesiui antrasis ir galutinis židinio apdailos etapas.

Židinio apdailą buvome suplanavę daryti minimalistine t.y. židiniui iš priekio turėjo būti priklijuota akmens plokštė.

Kadangi prie židinio planavome ant grindų klijuoti tą patį akmenį, tai klijuojant parketlentes buvo palikta 50 cm pločio vieta plokštei klijuoti:

Gan ilgai ieškojome meistrą, kas apsiimtų padaryti gan nesudėtingą šį darbą, deja, meistrų kainos plaukiojo visiškai nenuspėjamai. Už nepilnus 3 m2 plokštės išpjovimo ir sumontavimo darbus meistrai prašydavo nuo 230 iki 1885 eurų (800 lt - 6500 lt) !!!

Netikėtai vienoje kinietišku marmuru prekiaujančioje parduotuvėje gavome paprasto meistrelio vardu Anatolijus kontaktus. Susitikom, pašnekėjome už pjovimo ir sumontavimo darbus jis paprašė 230 eurų (800 lt), taigi sukirtom rankom ir mums liko tik pasirinkti žaliavą iš kurios norėsime daryti apdailą.

Mes ieškojome travertino akmens plokštės. Kuo toliau rinkomės tuo labiau abejojome dėl teisingo savo pasirinkimo, kadangi travertinas atrodė kažkoks blankus. Abejojome iki tol, kol vienas iš ten dirbančių meistrų neparodė, kad šlapias travertinas visai kitaip atrodo:

Viršuje matosi sušlapintas, o apačioje sausas akmuo. Impregnavus akmenį jis įgauna šlapio akmens efektą. Pasirinkome šį gražu Itališką travertino akmenį. Akmens žaliava mums gavosi apie 290 eurų (1000 lt) t.y. už 1 m2 sumokėjome 100 eurų (345 lt).

Iš pradžių meistras Anatolijus pagamino ir sumontavo apatinę grindų plokštę:

Palei parketlentes buvo paliktas 5 mm tarpelis, kuris vėliau užsiteps pilku silikonu.

Kadangi travertinas turi reljefines skylutes, tai plokštėje, kuri montavosi ant grindų buvo skylutes užteptos klijais, kad nesikauptų ten nešvarumai.

Travertino akmuo yra gan trapus, todėl ruošiant sekančią apdailos detalę iš kitos pusės reikėjo akmenį užarmuoti:

Plokštės suklijuotos ir laukiame kol išdžius:

Vėliau du kartus plokštes impregnavau marmuro impregnatu:

Privedamos grindjuostės ir užtepama silikono siūlė:

Na ir pabaigai galutinis vaizdelis. Rezultatu esame patenkinti:

Šaltinis: raituzonamas.blogspot.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis