Ar įmanoma židinį įrengti be kamino?

Kartais neįmanomi dalykai gali tapti įmanomais. Jei visada svajojote apie židinį, bet galvojote, kad jo įrengimas kainuos ne tik nemažai pinigų, bet ir emocinių pastangų ištverti montavimo darbus – kamino, pačio židinio bei visos sistemos, – dabar galite ne tik pasvajoti, bet ir planuoti židinio, kuriam nereikia kamino, įrengimą namuose.

Židiniai be kamino yra kūrenami gamtinėmis dujomis arba propanu ir jiems nereikia kietojo kuro (malkų). Dabar daugelis butų ir namų savininkų gali nudžiugti, nes tokio židinio montavimas nėra sudėtingas, dėl to, kad kamino tokiam židiniui nereikia. Tokie židiniai taip pat yra žymiai pigesni, o juos įrengti galima ir miegamajame. Tad jei ieškote ekonomiškai efektyvaus židinio arba visada svajojote namie jį turėti židinį, bet tiesiog neleido galimybes, dabar žiemos vakarus namuose jau galima susikurti jaukius ir šiltus kaip filmuose. 

Kaip židiniai be kamino veikia?

Židinys be kamino veikia labai paprastu principu: įmontavus židinį, jo ugnis pritaikoma degti optimaliu efektyvumu – su sumažinta žalingo anglies monoksido dujų gamyba bei drėgmės išskyrimu, kad namuose kūrenti tokį židinį būtų saugu. Rezultatas – patogus ir švarus kūrenimas bei namų šildymas, daug efektyvesnis nei tradiciniai židiniai su kaminais, ir, žinoma, pigesnis. 

Verta atkreipti dėmesį

Kadangi židiniai be kamino skleidžia išmetamąsias medžiagas į patalpą, o ne į išorę pro kaminą, labai svarbu pasirinkti tokio dydžio židinį, kuris būtų pritaikytas būtent tai patalpai, kur jį įrenginėsite. Jei neapskaičiavę pasirinksite patalpai per didelį židinį, jis skleis per didelį anglies monoksido kiekį ir pakenks drėgmės lygiui namuose. 

Dėl to labai stipriai rekomenduojama konsultuotis su specialistais, o patį židinį įrengti turėtų profesionalai. Tokio tipo židiniai paprastai turi anglies monoksido ir deguonies jutiklius, kurie užgesina liepsną, jei pajuntamas nesaugus išskiriamųjų medžiagų lygis. Atsakingai mėgaujantis tokiu židiniu, jis suteiks malonumą ir skleis šilumą. Svarbu: derėtų atsiminti, jog jis gali būti įjungtas tik keturias valandas per dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis