Betoninių blokų pamato remontas

Trūkinėjimas – bene dažniausiai pasitaikanti problema betoninių blokelių pamatuose. Įtrūkimai ant bet kokio tipo pamatų kelia nerimą, tačiau jei pastebėjote juos būtent ant šios rūšies pamatų, turėtumėte nedelsiant spręsti šią problemą siekiant išvengti papildomos žalos bei papildomų išlaidų tiek pamatui, tiek namui, kuris ant jo stovi. Yra begalė priežasčių, kodėl betoninių blokelių pamatai galėtų trūkinėti: vanduo, slenkanti žemė, trūnijančios medžio šaknys po pastatu. Tačiau, kad ir kokia problema bebūtų, jei pastebėta anksti, gali būti sėkmingai ir efektyviai pašalinta.

Pirmas žingsnis – paruoškite paviršių

Pirmiausia, jūs turėtumėte tinkamai paruošti vietą, kurią taisysite. Vieliniu šepečiu kruopščiai nušveiskite nesukibusius, korozijos paveiktus betono fragmentus bei nešvarumus. Visą plotą nuplaukite aukšto slėgio vandens srove. Šiam darbui jūs neprivalote samdytis bendrovių, kurios naudoja būtent šią techniką (taip netgi rizikuotumėte pažeisti blokelius). Paprasčiausia sodo žarna ir purkštuvas puikiai atliks šį darbą. Prieš pradedant tolimesnius darbus, leiskite viskam išdžiūti.

Antras žingsnis – mažesnių įtrūkimų taisymas

Su mažesniais įtrūkimais susidoroti yra ganėtinai nesudėtinga, tiesiog montažinius klijus pilkite į plyšius, kol šie visiškai užsipildys. Tuomet leiskite mišiniui džiūti produkto gamintojo nustatytą laiko tarpą.

Trečias žingsnis – didesnių įtrūkimų taisymas

Didesniems įtrūkimams taisyti naudokite specialų betono remonto mišinį. Šių produktų rasite vietinėse statybinių prekių parduotuvėse. Prieš pradėdami darbą, atidžiai perskaitykite naudotojo instrukcijas, kad sumaišę nurodytas medžiagas gautumėte reikiamą konsistenciją bei optimalų drėgmės lygį. Šio produkto paskirtis yra užkimšti betone esančius plyšius ir užtikrinti, kad jo paviršius taptų lygus ir švarus

Ketvirtas žingsnis – Siūlių bei plyšių hermetinimas

Siūles bei plyšius užglaistykite statybiniu hermetiku. Prieš tepant hermetiką įsitikinkite, kad montažiniai klijai ar betono remonto mišinys visiškai sustingo bei išdžiuvo. Hermetikas neleidžia kauptis drėgmei (būtent ji yra daugelio su pamatu susijusių problemų kaltininkė) bei yra atsparus atmosferos poveikiui. Išdžiūvęs hermetikas gali būti padengiamas dažų sluoksniu.

Pamatas yra ne tik jūsų namų pagrindas, jis taip pat būtinas užtikrinti pastato struktūrinį vientisumą. Jei namuose trūkinėja sienos, pastebimas grindų nuokrypis, tuomet vertėtų kreiptis į profesionalus, kad šie įvertintų žalą, bei nustatytų tinkamą remonto būdą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis