Tipinės senų namų problemos ir jų sprendimo būdai

Nesvarbu, ar gyvenate senesniuose namuose, ar ieškote kažko ištaigingesnio, namų remontas visada bus aktualus. Metams bėgant atsiras tam tikrų dalykų, kuriuos neišvengiamai turėsite keisti arba remontuoti. Todėl privalu žinoti, kaip spręsti tuos dalykus, kol jie netapo našta tiek jūsų piniginei, tiek sveikatai.

Drėgmė

Nors vanduo ir yra didžiausiais bet kokių namų priešas, šią problemą lengva nustatyti ir sutvarkyti. Žinoma, aplink namą esanti žemė turi nusistovėti, tą pati turi padaryti ir ant jos stovintis statinys. Namui šiek tiek nusėdus, gali atsirasti problemų susijusių su drėgme bei vandens nutekėjimu. Vienas iš būdų, kaip kovoti su šia problema būtų įsirengti lietaus nuvedimo sistemą. Netinkamai veikiantys lietvamzdžiai gali potencialiai pasiųsti tūkstančius litrų vandens tiesiai į žemę aplink jūsų namus. Paprasčiausiai sutvarkant lietaus nuvedimo sistemą ir nukreipiant vandens tėkmę toliau nuo jūsų namo gali būti išspręstos problemos, susijusios su pamato erozija.

Prastas apšiltinimas

Prastas apšildymas yra tiesiogiai susijęs su aukštomis sąskaitomis už komunalines paslaugas. Senesni namai buvo statomi su neapšiltintais vieno stiklo langais, neapšildytomis sienomis ir grindimis, bei minimaliu mansardos apšildymu, kuris metams bėgant tiktai prastėjo. Norėdami susitvarkyti su šia problema užsandarinkite langus, tinkamai izoliuokite plyšius duryse, apšiltinkite pastatą izoliacinėmis medžiagomis. Papildomos išlaidos dabar gausiai atsipirks bėgant metams.

Nesandarūs langai

Senesniais laikais, metaliniai ir aliuminiai langų rėmai buvo puikus pakaitalas geležimi sustiprintiems mediniams langų rėmams. Tačiau šios langų rūšys linkusios rūdyti ir trūkinėti, taip į vidų praleisdamos orą. Pakeiskite šiuos senus ir savo funkciją prastai atliekančius langus į šiuolaikinius, energiją tapačius. Juos galite įsigyti įvairaus tipo, kad atitiktų jūsų namų stilių.

Prasta elektros instaliacija

Senesniuose namuose galima aptikti ne vieną problemą susijusią su elektros instaliacija. Viena rimtesnių problemų yra menkai išvystyta elektros laidų sistema, kuri ne visada atitinka namų ūkio poreikius. Vieno ar netgi dviejų kambarių elektros sąnaudų poreikiai būdavo sujungiami į vieną elektros sistemos grandinę, todėl elektros lemputės blankiai šviečia ar mirkčioja, kai įjungiamas daugiau elektros naudojantis prietaisas. Jei su tuo susiduriate, atėjo laikas kreiptis į specialistus, kurie atnaujins jūsų elektros išvedžiojimą, kad šis atitiktų jūsų namų poreikius.

Problemos su pamatu

Senesniuose namuose ypač daug laiko ir pinigų jums gali kainuoti problemos susijusios su pamatu. Per tam tikrą laiką pamatas gali nusėsti, taip sudarydamas įtrūkimus ant sienų ir ties langais. Kitas veiksnys, galintis lemti pamatų problemas, yra šalia augantys medžiai, kurių šaknys driekiasi po namu. Jei pastebėjote, kad jūsų pamatas krypsta, pirmiausia turėtumėte išsiaiškinti, kas tai lemia ir ar tai tęsis ateityje. Jei kalti medžiai, turėtumėte juos pašalinti. Paprastai pamatai yra remontuojami stabilizuojant juos ramsčiais. Jų kaina priklauso nuo to, kiek giliai reikės juos įkasti, kad sustabdytumėte pamato slinkimą.

Neefektyvi šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema

Galop, neefektyvi šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema labai prisideda prie aukštų sąskaitų už šildymą. Jei kasmet už šildymą mokate vis daugiau ir daugiau, tuomet jau turbūt būtų laikas įsidiegti naujesnę bei modernesnę sistemą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis