Prasideda statybų ir remonto paroda RESTA

Šiandien prasidėjo didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų ir remonto paroda RESTA, kuri tęsis iki balandžio 25 d.

Paroda užpildė visą LITEXPO teritoriją – daugiau kaip 33 tūkst. kv.m. Lankytojų čia laukia 545 dalyviai iš 13 pasaulio šalių, kurie kviečia susipažinti su augančio miesto tendencijomis, statybų ir remonto, nekilnojamojo turto, „protingų namų“, statybinės technikos ir technologijų, aplinkos projektavimo ir įrengimo naujienomis.

Gausiai susirinkusius parodos dalyvius ir lankytojus pirmieji pasveikino Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, Ūkio viceministras Marius Skarupskas, naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas, LITEXPO vadovas Mindaugas Rutkauskas.

Kaip teigė Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, statybų sektorius yra vienas pagrindinių valstybės ekonomikos ramsčių ir smagu matyti, kad statybų pramonė atsigauna, o statybininko profesija lieka viena iš svarbiausių šalyje.

Skambant nuotaikingiems Lietuvos kariuomenės orkestro maršams svečiai perkirpo RESTA atidarymo juostelę ir pakvietė visus į didžiausią ir vieną lankomiausių parodų.

Parodoje lankytojai be daugybės statybų ir remonto naujienų taip pat susipažins su Vilniaus ir Birštono savivaldybių vizijomis ir planais, ras žaliąją ekspoziciją, sodinukų mugę, didžiausią kada nors parodose eksponuotą stendą-konstrukciją ir net netikėtą staigmeną - gyvas ir labai draugiškas „žoliapjoves“ – gyvūnus alpakas, kurioms nė vienas neliks abejingas.

Iš Pietų Amerikos kilusius gyvūnus į parodą atvežė jas auginantys Jolanta ir Kęstutis Kuorai. Alpakos į Lietuvą iš Čilės pirmą kartą buvo atvežtos prieš ketverius metus. Kaip teigia pirmojo Lietuvos alpakų ūkio – veislyno įkūrėjai Kuorai, jų šeima pirmoji pradėjo auginti alpakas ne zoologijos sode, o ūkyje, savo malonumui.

„Parodoje lankytojai galės alpakas paglostyti ar net pamaitinti. Paglostę alpakas, suprasite, kokia švelni ir šilta jų vilna. Norintys ilgiau prisiminti pirmą pažintį su neįprastu gyvūnu, galės prie jo nusifotografuoti. Be to, alpakos parodoje demonstruos kaip „šienauja“ veją aptvertoje teritorijoje, taip įrodydamos, kad yra pačios geriausios gyvos „žoliapjovės“, - sako K. Kuoras.

Visa tai ir dar daugiau pamatyti galima apsilankius parodoje RESTA. Parodos dalyviai taip pat teikia konsultacijas ir patarimus kiekvienam besidominčiam lankytojui. Paroda RESTA vyks balandžio 22-25 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis