Pasiruošimas namų remontui: pirmieji žingsniai

Pradedant namų renovacijos projektą, paprastai kiekvienam iš mūsų kylą dvejonės, sustiprėja nerimo jausmas. Juk yra daugybė sprendimų, kuriuos reikia priimti taip, kad šie tilptų į biudžetą, atspindėtų mūsų norus bei atitiktų gyvenimo būdą. Pateikiame keletą paprastų patarimų, kurie padės namų remontą paversti kiek malonesne patirtimi.

Ieškokite įkvėpimo. Joks projektas negali prasidėti be pirminės vizijos. Taigi pirmiausia reikia pradėti nuo įkvėpimo paieškų. Tam puikiai tinka įvairūs dizaino ir architektūros žurnalai, knygos bei internetiniai tinklalapiai. Kaupkite jums patinkančias nuotraukas. Sukauptoje informacijoje vėliau lengvai išryškės jums labiausiai patinkanti interjero stilistika, medžiagos, spalvos bei tekstūros.

Shutterstock

Susidarykite norų bei poreikių sąrašą. Pasisėmus pakankamai įkvėpimo, reikia susidaryti realų reikmių sąrašą, kuris padės galutinai apsispręsti dėl renovacijos projekto. Popieriaus lapą galite padalinti į dvi dalis, vienoje grafoje rašykite savo norus, o kitoje poreikius. Toks sąrašas padės aiškiau pamatyti ir suformuluoti prioritetus.

Nusistatykite biudžetą. Turint aiškią projekto viziją, ateina metas nusistatyti biudžetą. Šis žingsnis turėtų būti atliktas dar prieš pradedant ieškoti rangovų, dizainerių ar architektų, nes tai padės būti sąžiningiems tiek su savimi, tiek su darbus atliekančia įmonę. Praktiškas patarimas: visada yra rekomenduojama numatyti papildomus 10 % nenumatytoms išlaidoms.

Nustatykite laiko tarpą, per kurį turi būti atlikti remonto darbai. Patariama nusistatyti tikslų renovacijos terminą, tai padės aiškiai nusakyti savo pageidavimus rangovui (darbininkams), taip pat taip bus lengviau planuoti savo laiką.

Išsirinkite jums tinkamiausią rangovą. Savaime suprantama, kad turint patirties ir žinių, remonto darbus galima atlikti ir patiems. Tačiau jei planuojamas didelis remonto projektas, verčiau jį atiduoti į profesionalų rankas.

Shutterstock

Labai svarbu tinkamai išsirinkti rangovą, kad galėtumėte sklandžiai su juo bendradarbiauti. Ieškoti rangovo patariama pagal rekomendacijas arba atliktų darbų pavyzdžius rangovų internetinėse svetainėse. Patariama pasikalbėti bent su trimis rangovais, kad galėtumėte pajausti su kuriuo žmogumi galėsite dirbti. Taip pat visada patariama paprašyti rangovo, kad šis leistų apsilankyti dabartinėje darbų vietoje, kad galėtumėte pamatyti, kaip šis dirba.

Paruoškite erdvę darbams. Susiradus žmones, kurie atliks statybos ir apdailos darbus, ir nustačius terminus, ateina metas paruošti namų erdvę remontui. Pirmiausia, jeigu planuojama atnaujinti visą namų erdvę, kad jaustumėtės patogiai, geriausia susirasti laikiną apsistojimo vietą. Jeigu nusprendėte likti namuose, apgalvokite kaip tai padaryti būtų patogiausia. Taip pat būtinai pasirūpinkite augintiniais ir remonto metu jų geriau nelaikykite namuose.

Shutterstock

Tada ateina metas daiktų tvarkymui. Reikia nukabinti paveikslus, užuolaidas, šviestuvus, iš lentynų išimti daiktus. Dūžtančius, delikačius daiktus reikia saugiai supakuoti į dėžės. Kuo daugiau daiktų pašalinti iš remontuojamos erdvės, juos saugiai sandėliuoti. Viską kas liko remontuojamoje erdvėje, gerai apdengti apsaugine plėvele.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis