Esminiai patarimai, kaip išsirinkti jums tinkamiausią rangovą

Individualaus namo arba buto įrengimas – jaudinantis procesas, kuris paprastai suteikia platų spektrą emocijų (nuo nerimą keliančios įtampos iki nuoširdaus džiugesio). Kad darbų metu patirtumėte kuo mažiau neigiamų emocijų ir galėtumėte džiaugtis svajones atitinkančiu rezultatu, labai svarbu tinkamai pasirinkti žmones su kuriais bendradarbiausite. Pristatome esminius patarimus, kurie padės išsirinkti jums tinkamiausią rangovą.

Žinokite ko norite

Bet koks projektas turi prasidėti nuo tvirto žinojimo, ko jūs iš tiesų norite. Tad dar prieš pradedant ieškoti rangovų kontaktų ir imant telefoną į rankas, susidarykite planą. Tokio plano svarbiausi aspektai: projekto dydis, projekto laikotarpis ir projekto biudžetas. Kuo konkretesnius atsakymus turėsite, tuo lengviau bus renkantis rangovą.

Rangovą rinkitės pagal rekomendacijas arba atliktų darbų pavyzdžius

Didžiausia klaida kurią galite padaryt rinkdamiesi rangovą, samdyti žmogų apie kurį neturite jokios patikimos informacijos. Renkantis rangovą, geriausia vadovautis kitų žmonių atsiliepimais arba įvertinus atliktų darbų pavyzdžius.

Pirmuoju atveju geriausia yra pasiklausinėti draugų ir pažįstamų, kurie neseniai įsirenginėjo savo namus, kaip jiems sekėsi bendradarbiauti su savo rangovu, ar galima juo pasitikėti, ar jis gebės įgyvendinti jūsų sumanymus ir panašiai. Antruoju atveju patiems reikia leistis į paieškas ir ieškoti rangovų, kurie savo internetiniuose puslapiuose turi atliktų darbų pavyzdžius. Įvertinę darbus, galėsite nuspręsti, ar norite su rangovu bendradarbiauti.

Shutterstock

Renkantis rangovą, nebijokite klausti svarbių klausimų

Pagaliau atradus jums patinkantį rangovą, ateina metas su juo susisiekti. Pokalbio metu nebijokite klausti įvairiausių klausimų. Pateikiame galimų klausimų sąrašą, kuris padės atskleisti kaip rangovas bendrauja ir bendradarbiauja.

Telefoninio pokalbio metu galite paklausti šių klausimų:

Kaip ilgai Jūs dirbate šiame versle?

Ar esate licencijuoti pagal valstybės įstatymus?

Kada galėtumėte pradėti?

Iš kur gaunate savo medžiagas?

Po tokios skambučio turėtumėte susidaryti bendrą įspūdį. Tada ateina metas gyvam susitikimui, kurio metu galite užduoti tokius klausimus:

Ar galima aplankyti dabartinę darbų vietą, kad sužinotumėme, kaip Jūs dirbate?

Kiek darbų atliks subrangovas?

Ar galima sulaukti išsamaus pasiūlymo?

Ar tokio pasiūlymo kaina yra fiksuota?

Koks bus mokėjimų tvarkaraštis?

Shutterstock

Sutarties sudarymas

Jeigu atsakymai į klausimus jus tenkina, tada ateina metas sutarties sudarymui. Šis žingsnis yra be galo svarbus. Prašykite detalaus pasiūlymo, sutarties ir mokėjimo plano. Plane turėtų būti nurodyta kiek nurodytos sumos bus skirta medžiagoms, įrangai, darbo jėgai. Sutartis turėtų apimti absoliučiai viską (darbus, terminus, tvarkaraštį, įmonės kontaktinę informaciją ir draudimo informaciją, visas medžiagas, kurios bus naudojamos, sutartą mokėjimo planą ir panašiai).

Paruošta pagal statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis