5 idėjos, padėsiančios į namo statybą pažvelgti kitu kampu

Kai kurie šių statinių nukels jus į netolimą ateities pasaulį, o kiti padės išradingai pažvelgti į namo statybas.

1. Surenkamas namas per 3 dienas: nustebins kiekvieną


Danų kompanija VIPP sukūrė nedidelį namelį, kuriame suprojektuota kiekviena detalė. 55 kv. m ploto namo nesiekta įkomponuoti į gamtą, atvirkščiai – namas turėjo iškilti virš jos. Tad stiklo ir plieno derinys tarsi įrėmina supantį kraštovaizdį.



© Stopkadras / youtube.comDaugiau apie šį unikalų industrinį objektą skaitykite čia.


2. Namas, kuris stebi savo gyventojus


Šis namas Štutgarto kalvose teoriškai geba pagaminti tiek energijos, kad jos užtektų aprūpinti jam pačiam, elektromobiliui ir dar liktų Vokietijos nacionaliniams elektros tinklams.



© Zooey Brauno nuotr.Daugiau apie namą, kuris ateityje galėtų pagaminti iki 200 % jam reikalingos energijos, skaitykite čia.


3. Kitoks namas: išlankstomas būstas per 4 dienas


Keturios dienos ir belaidis elektrinis gręžtuvas – tai viskas, ko jums reikia išlankstomam namui pastatyti. Šis namas iš izoliacijos blokelių ir medinių plokščių – tai būstas už prieinamą kainą, apie kurį anksčiau buvo galima tik pasvajoti.



© Stopkadras / youtube.comDaugiau apie namelį, kuriam nereikalingas papildomas šildymas, skaitykite čia.


4. Darau pats: namas iš jūrinių konteinerių


Claudie Dubreuil – statybų įmonės savininkė iš Mirabelio miesto Kanados Kvebeko provincijoje. Ši įmonė stato tradicinius medinius namus ir daugiabučius. Vis dėlto sau C. Dubreuil nusprendė statyti kitokį namą, kurio pagrindu tapo jūriniai konteineriai, rašo davidwolfe.com.



© Shutterstock nuotr.Apie šį originalios koncepcijos namą daugiau rasite čia.


5. Darau pats: namas, pastatytas iš šiukšlyno radinių, nekainavo nė 400 eurų


Svajojate apie nuosavą namą, bet iki jo dar – ilgi taupymo metai? Bet kokius 400 eurų, iškratę visas taupykles, gal atrastumėte? Ekologiškai gyvenančios bendruomenės nariai per tris mėnesius pasistatė namuką, išleidę vos 420 dolerių (apie 390 eurų). Didžiąją dalį namui reikalingų medžiagų jie rado išmestas ar tiesiog šiukšlyne. Be to, niekada prieš tai neįgiję jokių statybinių įgūdžių, jie praktiškai visus darbus atliko patys.



© Stopkadras / youtube.comDaugiau apie vos 6,25 kv. m namą skaitykite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis