Keramikinių plytelių stalviršiai virtuvėje: privalumai bei trūkumai

Plytelės virtuvės erdvėje yra be galo dažnos. Šiame kambaryje yra įprasta jomis kloti grindis, klijuoti sienas. Taip pat galima ir plytelių stalviršio opcija. Šiame straipsnyje aptarsime, kokie yra keramikinių plytelių stalviršių privalumai bei trūkumai.

Keramikinių plytelių stalviršis virtuvėje gali padėti sukurti vientisos erdvės įspūdį bei pridėti jai papildomos elegancijos. Tačiau šis stalviršis turi ne tik anksčiau paminėtus pliusus, bet ir gan akivaizdžius minusus.


Privalumai


Kaina. Palyginus su kitomis stalviršių medžiagomis, keramikinių plytelių stalviršis ir jo įrengimas yra pakankamai pigus. Pavyzdžiui, palyginus jį su granito ar kvarco stalviršiu, toks stalviršis kainuos bent keliais šimtais eurų pigiau. Taip pat tai yra gana ilgaamžis stalviršis, tad galima teigti, kad jo kainos ir kokybės santykis yra tikrai geras.


Shutterstock


Išvaizda. Vienas didžiausių keramikinių plytelių stalviršio privalumų – išvaizda. Tvarkingai suklijuotos plytelės virtuvėje kuria elegancijos ir tvarkingumo įspūdį. Keramikinės plytelės yra ypatingos tuo, kad jos išsiskiria spalvų, raštų, tekstūrų gausa. Stalviršis gali tapti jūsų kūrybingumo atvaizdu. Plytelėmis ant jo galima sukurti išskirtinius ir netikėtus dizainus.


Trūkumai


Skilimas. Didžiausias keramikinių plytelių stalviršių minusas – skilimas. Jeigu ant plytelės nukris sunkus daiktas, pavyzdžiui, didelė ketaus keptuvė, ji gali suskilti. Gera žinia ta, kad suskilusią plytelę galima pakeisti nauja, tačiau gali būti sunku surasti jos atitikmenį. Taip pat, kadangi keramikinių plytelių paviršius yra kietas, ant tokio stalviršio iš aukščiau nukritusi stiklinė tikrai suduš.


Tarpeliai tarp plytelių. Dėl tarpų esančių tarp plytelių, šį stalviršį yra sunkiau valyti. Tarpeliuose gali kauptis purvas, tad jų valymui kartas nuo karto prireikia pasitelkti dantų šepetėlio pagalbą.


Shutterstock


Taip pat tarpelius kasmet reikia padengti sandarikliu, taip užkertant kelią dėmėms.


Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis