Betoniniai stalviršiai: pliusai bei minusai

Betonas, kartu su industriniu interjero stiliumi, paskutiniu metu tapo itin populiarus apdailoje, baldų bei interjero aksesuarų gamyboje. Betonas kelia vis mažiau asociacijų su šaltumu. Jis imamas vertinti, kaip estetiška ir moderni namų interjero detalė. Šiandien ypač populiaru betono akcentus naudoti virtuvės zonoje, taip jai suteikiant išskirtinumo ir industrinio šarmo. Šiame straipsnyje plačiau pakalbėsime apie betoninius stalviršius.

Betoninių stalviršių pliusai


*Visų pirma, betoniniai stalviršiai gali būti be galo estetiškai patrauklūs. Norint sukurti idealų interjerą, labai svarbus yra vizualinis kontrastas. Kontrastas yra kuriamas naudojant skirtingas spalvas arba skirtingų tekstūrų medžiagas. Betonas, dėl savo išskirtinio tekstūriškumo, gali gražiai papildyti virtuvės kompoziciją. Tokie stalviršiai tinkamai atrodo industrinio, modernaus, skandinaviško stiliaus virtuvėse.


*Galima rinktis iš skirtingo dizaino variantų. Betoniniai stalviršiai – tai nebūtinai lygūs, pilkos spalvos paviršiai. Šiandien galima rinktis betoną su pigmentu (tai leidžia rinktis iš daugybės jo atspalvių). Dažytas betonas gali atrodyti kaip granitas ar kitas akmuo. Taip pat yra galimybė rinktis iš skirtingų jo tekstūrų.


*Betonas yra ypač tvirtas ir kietas. Dėl savo tvirtumo ši medžiaga tinka namuose, kuriose gyvena didelės ir aktyvios šeimos.


*Betonas yra atsparus karščiui bei įbrėžimams. Abi šios savybės yra labai svarbios, renkantis stalviršį virtuvei.


Shutterstock


Betoninių stalviršių minusai


*Neatsparumas dėmėms. Atrodytų, kas gali būti baisus tokiai tvirtai medžiagai kaip betonui, o gi – dėmės. Betoniniai stalviršiai yra poringi ir gali sugerti įvairius skysčius: sultis, kava, arbatą, raudoną vyną ir t.t.. Žinoma, šią problemą galima išspręsti, betoną padengiant apsauginėmis priemonėmis.


*Reikalinga papildoma priežiūra. Šiems stalviršiams yra reikalinga papildoma priežiūra. Jei norite išvengti dėmių, apsauginėmis medžiagomis tokius stalviršius reikia padengti kas tris metus. Kad nepažeistumėte apsauginio sluoksnio, valydami stalviršius, nenaudokite abrazyvinių valiklių ir aštrių šveitimo priemonių.


*Nemaža investicija. Tai nemaža investicija tiek pinigine, tiek laiko prasme. Betoninio stalviršio kaina kyla su kiekvienu papildomu pageidavimu (spalva, tekstūra, derinimu su kitomis medžiagomis ir panašiai).


Paruošta pagal statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis