7 būdai, kaip panaudoti senas ir nereikalingas plytas

Plytos – tvirta, ilgaamžė ir išvaizdi statybinė medžiaga. Dėl tvirtumo ir unikalios išvaizdos senas, nenaudojamas plytas lengvai galima prikelti naujam gyvenimui. Pristatome kelis kūrybiškus būdus, kaip galima panaudoti nereikalingas plytas.

1. Sodo takelis


Nereikalingos plytos puikiai tinka sodo takeliams. Tokie takeliai išsiskiria atsparumu ir tvarkinga išvaizda. Grindžiant takelį plytomis, jomis galima kurti pasirinktas formas bei raštus. Derinant skirtingo atspalvio plytas, galima sukurti itin įdomias kompozicijas. Plytas taip pat tinka naudoti kartu su kitomis takelių dangos medžiagomis (plytos gražiai atrodo kartu su gludintais akmenukais arba skalda).


Shutterstock


2. Terasos pakyla


Tokiomis plytomis galima grįsti ne tik takelius bei grindinį, bet ir panaudoti nedideliai terasos pakylai. Jeigu nenorite statyti sudėtingos terasos konstrukcijos, bet vis tiek norite sklype turėti vietą ilgesniems pasisėdėjimams, šis variantas gali jums pasirodyti gan patrauklus.


Shutterstock


3. Lauko baldai


Plytas taip pat tinka panaudoti lauko baldų gamybai. Pavyzdžiui, iš jų galima pasidaryti patogų suoliuką. Tokį suoliuką su plytiniu pagrindu pasigaminti galite labai greitai ir paprastai. Sėdimajai daliai geriau naudoti medieną, nes ant jos sėdėti šilčiau ir minkščiau.


Shutterstock


4. Lauko židinys


Ugniai atsparios plytos yra tinkamos židinių statyboje. Vienas paprasčiausių lauko židinių variantų – kvadratinis židinys, kurio statyba išties paprasta. Kaip tokį židinį pasigaminti patiems, galite rasti daug kur internete.


Shutterstock


5. Lauko židinys-grilis


Ugniai atsparios plytos tinka ne tik paprasto kvadratinio židinio statybai. Turint didesnį jų kiekį, plytas galima panaudoti ir sudėtingesnio lauko židinio gamybai.


Shutterstock


6. Inspektai


Inspektai – mažieji šiltnamiai, kuriuose augantys daigai patiria pilną dienos-nakties ciklą, todėl užauga tvirtesni. Inspektai leidžia palaikyti didesnę šilumą, anksčiau pradėti derliaus auginimą ir be viso to – juos įrengti tikrai lengva. Inspekto pagrindui puikiai tinka senos plytos, o viršutinei daliai galima naudoti polietileno plėvelę arba stiklą.


Shutterstock


7. Lysvių kraštai


Plytas taip pat galima naudoti lysvių kraštų sutvirtinimui. Toks lysvių sutvirtinimas yra ir praktiškas, ir estetiškas.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis