Poliruoto betono grindys: pliusai bei minusai

Betonas – neįtikėtinai kieta ir stipri medžiaga, tad visai nekeista, kad ji naudojama kelių ir gatvių tiesimui. Interjere poliruoto betono grindys pirmiausia buvo pradėtos naudoti komercinės paskirties patalpose, tačiau šiandien, dėl savo išskirtinės išvaizdos, šią grindų dangą imta naudoti ir modernių individualių būstų interjeruose. Taigi kokie yra šios grindų dangos pliusai bei minusai?

Poliruoto betono grindų pliusai

Niekas negali nuginčyti, kad betoninės grindys yra be galo tvirta grindų danga. Betono tvirtumas taip pat garantuoja tokių grindų atsparumą, ne veltui jos dažnai naudojamos komercinės paskirties patalpose, juk tokios grindys nesibraižo ir kitaip nenusidėvi.

Šių grindų tvirtumas ir atsparumas įtakoja ir lengvą jų priežiūrą. Tinkamai išlietos betoninės grindys yra atsparios purvui, smėliui, dėmėms ir stipriems smūgiams. Jų valymui pakanka švelniai sudrėkinto skuduro.

Nors betonas asocijuojasi su šalčiu, pati statybinė medžiaga yra gera šilumos laidininkė, todėl pasirinkus tokio tipo grindis, rekomenduojama įsirengti grindinį šildymą, juk šiaip ar taip įrenginėjant šildymą po bet kuria danga ant elektros kabelių arba karšto vandens vamzdelių yra liejamas betono sluoksnis.

Be viso to, poliruoto betono grindys šiandien yra itin madingas pasirinkimas. Tokias grindis, dėl specifinės jų išvaizdos, dažnai renkasi modernaus, minimalaus, industrinio interjero stiliaus mėgėjai. Betoninės grindys nebūtinai turi būti standartiškai pilkos, betoną maišant su dažais yra išgaunamos įvairios spalvos. Taip pat galima pasirinkti poliruoto betono užbaigimą: nuo blizgaus paviršiaus iki matinio paviršiaus.

Shutterstock

Poliruoto betono grindų minusai

Šių grindų tvirtumas taip pat lemia ir tai, kad tokia grindų danga yra kieta (nukritusi ant betoninių grindų stiklinė ar lėkštė, deja, suduš). Kietumas taip pat nėra patogus kojoms, jei ant tokio paviršiaus reikia ilgiau stovėti (bet šis minusas gali lengvai būti eliminuotas ant grindų patiesus minkštą ir šiltą kilimą).

Taip pat svarbu paminėti tai, kad poliruoto betono grindų kokybė priklauso nuo jų įrengimo kokybiškumo. Tinkamai jas įrengus, galima bus džiaugtis ilgaamžiškomis, lygiomis grindimis. Kita vertus, darbus atlikus nekokybiškai, laikui bėgant ant jų gali atsirasti įtrūkimų.

Kaip jau buvo minėta prieš tai, šios grindys savaime yra šaltos, todėl neįrengus grindinio šildymo ant jų basomis stovėti yra nemalonu.

O didžiausias poliruoto betono dangos minusas – ganėtinai aukšta medžiagų ir įrengimo kaina.

Shutterstock

Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis