Parketlenčių priežiūros ypatumai šaltuoju metų laiku

Parketlentės – populiari grindų dangos rūšis, kuri yra mėgstama dėl savo estetinių bei praktinių savybių. Šiandien, dėl per pastaruosius 10 metų gerokai ištobulėjusios parketlenčių gamybos, jos ne tik atrodo kaip tikros medinės grindys, bet kartais, dėl savo tekstūros įvairumo, plačios spalvų paletės bei didesnio atsparumo drėgmei bei šilumai, yra dažniau Lietuvos bei pasaulio interjeruose sutinkama grindų danga nei medinė. Norint išsaugoti parketlenčių vizualinį patrauklumą, rekomenduojama joms papildomą dėmesį skirti žiemos sezonu, nes smėlis ir purvas – didžiausias parketlenčių priešas.

Prevencija. Nors grįžus į namus yra priimta nusiauti batus ir jų nedėvėti viduje, tačiau turėtumėte žinoti, kad dalis smėlio ir druskų, prilipusių prie batų pado, nusiavus vis tiek pasklinda po namų erdvę. Kadangi parketlentės gali būti dėl to sugadintos, patariama imtis prevencinių veiksmų. Parketlenčių priežiūra prasideda durų kilimėliu. Durų kilimėlis apsaugo šios grindų dangos paviršių nuo nepageidaujamo purvo, jį surinkdamas. Rekomenduojama kilimėlį patiesti tiek išorinėje durų pusėje, tiek vidinėje, kad kuo daugiau smėlio būtų pašalinta prieš patenkant į namų vidaus erdvę.

Kasdieninė priežiūra. Slidžiuoju sezonu, kai lauke keliai yra barstomi smėlio ir druskos mišiniu, dažna parketlenčių priežiūra yra būtina. Šiuo metų laiku parketlentės turėtų būti valomos kasdien arba kas kelias dienas. Labiausiai šių grindų priežiūrai tinka vakuumo siurblys. Taip pat yra patariama neužmiršti, kad parketlentės yra pagamintos iš medienos, todėl valymui svarbu naudoti kuo mažiau vandens. Perkant grindų valiklį, reikia rinktis specialų valiklį, kuris būtų tinkamas šiai grindų dangai, nes netinkamai parinktas valiklis gali sugadinti jos paviršių. Dėl jums tinkamiausio valiklio, rekomenduojama kreiptis į pardavėją arba gamintoją.

Batų paliktų žymių pašalinimas. Kita problema, su kuria dažnai susiduria parketlenčių savininkai, juodos spalvos žymės, kurias palieka batai guminiais padais. Šiuos nešvarumus galima išvalyti pasitelkus objektus randamus namuose: trintuku arba teniso kamuoliuku. Šiais daiktais patrynę batų paliktą žymę, turėtumėte nesunkiai ją pašalinti. Taip pat tokių dėmių valymui gali pasitarnauti ir specialūs valikliai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis