Darau pats: skandinaviško stiliaus naktiniai staleliai iš visiems prieinamų medžiagų

Išsirinkti stalelį prie lovos neretai yra tikras iššūkis. Gražesni – brangūs, o pigaus – nesinori.

Panaršius internete galima rasti daug skandinaviško dizaino stalelių pavyzdžių, tačiau visų jų kaina gerokai viršija du šimtus eurų. Dėl to vienas iš geriausių sprendimų – pasibandyti pasigaminti pačiam.

Asmeninis archyvas

Kojelės ir stalčiaus fasadai pagaminti iš juodalksnio lentų, pirktų kaip pirties gultai. Dėžutė ir stalčiaus korpusas iš klijuotos pušies plokštės, kurių gausu visose ūkinių ir statybos prekių prekybos centruose. Stalčius su 350 mm pilno ištraukimo guoliniais bėgeliais.

Pirmiausia suklijuojamos juodalksnio lentelės kojytėms, du lentos gabalai suklijuojami per briauną, kad tiktų fasadui. Kojytės ištekinamos medžio tekinimo staklėmis ir vėliau viršutinė dalis nupjaunama 7 laipsnių kampu. Į kojeles įklijuojamos sriegto strypo atkarpos, kad galima būtų prisukti jas prie dėžės dugno.

Spintelės dėžės sienelės išpjaunamos taip, kad briaunos susijungtų 45 laipsnių kampu, tada dėžė suklijuojama lipalu ir paliekama džiūti nakčiai. Kitą dieną medienos glaistu užtaisomi nelygumai ir plyšiukai.

Dėžė padengta kokoso pieno spalvos medžio alyva, kuri yra šiek tiek permatoma, todėl matosi medžio faktūra. Dažnai liečiami paviršiai nulakuot matiniu akriliniu laku.

Kojelės ir stalčiaus fasadas dengti riešutmedžio spalvos matiniu laku.

Pagaminti viena spintelę trunka penkias dienas, jei gamybai skiri po pusantros – dvi valandas per dieną. Vienai spintelei sunaudotos dvi pušies plokštės 1200x600 mm dydžio ir dvi 180cm ilgio juodalksnio lentos.

Visas gamybos procesas pateiktas filmuke, kurį sukūrė stalius-mėgėjas Jonas Udris:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis