Darau pats: staliukas „trys viename“

Baldų konstravimas – ne tik puikus laisvalaikio užsiėmimas, bet ir būdas sutaupyti daug pinigų. Tą įrodo skaitytojo Mindaugo pagamintas transformuojamas stalas.

Šį stalą meistras pagamino per keletą vakarų, o jo gamybos kaina siekia apie 20 eurų. Idėja paprasta ir kartu sumani – baldą sudaro trys dalys, iš kurių viena – didžiausioji – gali būti uždedama ant kitų dviejų. Sukomplektuotas staliukas neužima daug vietos, o prireikus jo dalis galima išskaidyti ir iš jų sudėlioti nemažą stalą.

Darbo eiga

Metalu prekiaujančioje parduotuvėje vyras įsigijo 6 metrų ilgio 15 ir 15 mm kvadratinių metalo vamzdžių. Iš jų buvo suvirinti du vienodi stačiakampiai. Privirinus skersinius, išėjo kubas. Tuomet vidiniai kampai padalyti pusiau ir atimta po pusę centimetro, kad būtų lengviau įdėti vamzdžius vieną į kitą. Analogišku principu padaryti dar keturi stačiakampiai – iš viso išėjo trys kubai.

Paskui rėmai buvo nudažyti juodais matiniais dažais. Vis dėlto, tai nebuvo labai praktiška mintis – tokie dažai labai teplūs, juos sunku valyti. Stalviršiai padaryti iš senų baldų plokščių ir aptraukti dirbtine oda, kurios kampai iš apačios prišaudyti kabių pistoletu. Rėme pragręžtos skylės ir iš apačios stalviršis pritvirtintas medvaržčiais. Prie rėmo apačioje pritvirtinti plastmasiniai elementai, saugantys nuo grindų braižymosi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis