Elementarūs būdai, kaip sutaupyti atliekant namų remontą

Rengiant namų remonto projektą, biudžeto klausimas yra neišvengiamas. Kiekvieno mūsų tikslas gauti kokybiškiausią prekę ar paslaugą, jai skiriant protingą, o gal net ir mažesnę sumą. Taip, yra būdų kaip ir kur galima sutaupyti, tačiau reikia žinoti ir tai, kad kai kuriems remonto darbams ar medžiagoms taupymo programa netinka arba net yra neleistina.

Remonto darbų specialistai

Rengiantis remonto darbams dažnam atrodo, kad jei darbus atliksite patys – sutaupysite. Labai šaunu, jei reikiamus darbus atliekate jau nebe pirmą kartą, turite patirties, reikiamus įrankius, o gal net esate pasimokę iš ankstesnių klaidelių. Tačiau, jei neturite reikiamos patirties ir įrankių, Jums tikrai vertėtų pasvarstyti apie profesionalias meistro paslaugas.

Patikėdami darbus atlikti rangovui, visų pirma, Jūs sutaupote laiko atžvilgiu. Nemažai patirties turintis meistras Jums darbus atliks žymiai greičiau, taip pat tiems darbams bus suteikiama garantija, kurios patys darydami remontą negausite. Patikimi darbuotojai Jums padės išvengti daugkartinių bandymų ir darbus atliks gerai iš pirmo karto.

Namų dizainas ir saugumas

Jei nusprendėte savo namų remontą patikėti patyrusiems rangovams, nepamirškite pasirūpinti ir projekto dizainu. Jei nesate profesionalius interjero dizaineris, architektas ar inžinierius, greičiausiai Jums šiek tiek sunku suprasti visus remonto procesus ir niuansus, kurie užtikrina saugų ir laiku atliktą darbą. Galite viltis, kad remontas pasiseks gerai ir bus atliktas laiku, tačiau patariame pasikonsultuoti su profesionaliais dizaineriais ar architektais, kurie Jums garantuos Jūsų saugaus bei laiku atlikto projekto sėkmę.

Leidimai

Prieš ruošiantis bet kokiems remonto darbams turite pasidomėti apie leidimus. Smulkesniems darbams jokių leidimų greičiausiai neprireiks, tačiau didesnės apimties remonto darbams jie būtini.
Taupant laiką įsigykite juos prieš projekto pradžią, nes leidimuose dažniausiai nurodama, kokie darbai ir pakeitimai leidžiami, kurie draudžiami. Nereikės taisyti ar perdaryti jau atliktų darbų, kurie neatitiks nustatytų kriterijų.

Nepamirškite pasidomėti, ar Jūsų remonto darbams nereikia privalomo civilinės atsakomybės draudimo. Jei atliekate paprastą remontą ar statote nesudėtingus statinius, Jums pasisekė, tačiau, jei organizuojate didesnius projektus ir neturite šio draudimo - rizikuojate, nes Jūsų projektas tiesiog liks nepatvirtintas darbų saugos specialistų.

Mažinkite išlaidas, o ne biudžetą

Nusprendus atšviežinti namus visados norisi, kad viskas būtų nauja ir gražu, tačiau jei visai neseniai keitėte grindis ar įsistatėte naujas duris ir jos nespėjo dar susidėvėti, galbūt viso to keisti nereikia? Siekdami sutaupyti, Jums nederėtų mažinti savo namų remonto biudžeto, tačiau Jus galite sumažinti išlaidas. Su savo rangovu ir dizaineriu pasitarkite, galbūt kurias medžiagas galite panaudoti antrą kartą.

Kitas sutaupyti padėsiantis variantas – darbus atlikti etapais. Su profesionaliu remonto specialistu turite suderinti darbų eigą, kuri netrikdys Jūsų gyvenimo namuose, kai tarp remonto darbų bus pertrauka. Vertėtų nepamiršti, kad remontą atliekant etapais Jūs nesutaupysite laiko atžvilgiu.

„Namų remontą atliekate norėdami atnaujinti namų išvaizdą, išplėsti gyvenamą erdvę, kurdami patogesnį gyvenimą. Blogiausia, ką galite padaryti savo remonto kokybei, tai mažinti biudžetą ten, kur nereikia. Atliekant remonto ar statybų darbus sutaupyti labai paprasta, tereikia nepagailėti pinigų iš karto.

Dauguma galvoja, kad taupyti galima atliekant paslėptų sistemų, tokių kaip – vamzdyno taisymas ar elektros instaliacija, remontą, tačiau jie nepamąsto, kad jei reikės taisyti šių sistemų gedimus, reikės taisyti ir apdailą. Skirdami mažesnį biudžetą, rizikuojate mokėti dar kartą“, – įspėja statybų bei remonto darbų ekspertas, „Astana“ statybos įmonės įkūrėjas Mindaugas Lizūnas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis