Darau pats: kaip atnaujinti kėdžių komplektą vos už 25 eurus

Mums parašė skaitytojas Andrius: „Sveiki. Norėjau su Jumis pasidalinti kaip su žmona kartu atnaujinome 5 galimai Thonet stiliaus kėdes, kurios buvo ne kokios išvaizdos“.

„Kėdes radau pas žmonos tėtį, galima sakyti besimėtančias ir neišvaizdžias. Gal ir turėjo būti 6, tačiau radome tik 5. Mėginau domėtis kieno gamybos šios kėdės. Nesu tikras, bet manau jos buvo pagamintos Čekoslovakijoje iš buko. Jos panašios į M. Thonet stiliaus kėdes“, - rašo Andrius.


Michealis Thonet buvo XVIII a. - XIX a. gyvenęs austrų-vokiečių baldininkas, į istoriją įėjęs kaip išskirtinio dizaino kėdžių kūrėjas.

Procesas. "Kėdžių medinę dalį padengtą laku nušlifavome iki švarios medienos. Šlifavimas užėmė didžiąją laiko dalį, kadangi buvo šlifuojama praktiškai rankiniu būdu, panaudojant šlifavimo popierių, truputį padėjo elektrinis šlifavimo aparatas. Kai buvo paruoštos dažymui, jas draugas nemokamai nudažė matiniais dažais. Jis atnaujino ir kėdės sėdimąją dalį - buvo pakeistas porolonas ir apmuštas audiniu", - rašo jis.

Skaitytojo nuotr.

Kaina. „20 eurų su trupučiu kainavo dažai, 3 eurus audinys, na, ir šlifavimo popierius. Kiek popieriaus sunaudojau nepasakysiu, bet jis kainavo tikrai nedaug. Daugiau atsiėjo kantrybė ir užsispyrimas šlifuojant“, - skaičiuoja Andrius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis