Darau pats: smulkmenų stalelis tik už 30 eurų

Mėgstantiems tvarką namuose visuomet aktualūs įvairūs patobulinimai, kaip daiktus laikyti tvarkingiau ir patogiau. Skaitytojui Jonui Udriui idėja pasigaminti stalelį kilo būtent dėl šių priežasčių. Šiandien jis dalijasi šia istorija su kitais.

Mintis pasigaminti tokį stalelį vyrui kilo įvertinus namų erdvę ir poreikius. "Sienelė, skirianti įėjimą į virtuvę ir laiptus į antrą aukštą – natūraliai susiformavusi vieta, kurioje „griūna“ visi portfeliai, maišeliai ir kitokie nešuliai, todėl nusprendžiau ten padaryti elegantišką smulkmenų staliuką, ant kurio žmona galėtų padėti rankinę, po kuriuo tilptų sūnaus kuprinė, o ir mano portfelis ramiai lauktų kito ryto, kai jį vėl pasiimsiu į darbą. Taip pat ir rakteliai ir kitos smulkmenos prašyte prašėsi būti paslepiamos į atskirą stalčiuką kad visuomet būtų žinoma, kur jų ieškoti", - pasakoja jis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Paieškojęs įvairių dizaino pavyzdžių internete, pirmiausia vyras nufotografavo vietą, kurioje stalelis stovės. "Tada nuotrauką įkėliau į "Sketchup" programą ir pagal iš anksto padarytus išmatavimus ėmiausi projektuoti staliuką taip, kad jis būtų kartu ir funkcionalus, ir pakankamai kompaktiškas", - kriterijus vardija pašnekovas.

Kai projektas buvo pabaigtas, J. Udris įsigijo klijuotos eglės plokščių ir ėmė dirbti.

"Visų pirma reikėjo pasigaminti kojas. Susipjoviau ir suklijavau lenteles į blokus po tris, iš kurių kitą dieną klijams išdžiūvus išpjoviau būsimo staliuko kojas. Jas dariau siaurėjančias į apačią. Sudėtingiausia dalis – apatinė lentyna, kurią dariau iš pakankamai siaurų medžio juostelių. Eglės mediena labai lengvai skyla ir plaušuojasi, todėl daryti smulkias detales iš tokios medienos pakankama sudėtinga", - pastebi jis.

Visa konstrukcija surinkta naudojant beržinius kaištelius ir lipalą. Kai kur sutvirtinimui naudoti medsraigčiai. Apatinė staliuko dalis dažyta dramblio kaulo spalvos akriliniais dažais. Stalviršis – beicuotas ir dengtas pora sluoksnių matinio akrilinio lako.

Staliuką pagaminti truko keturis vakarus, dirbant po porą valandų po darbo. Savikaina – apie 30 eurų už medieną ir kitas smulkmenas, bei, kaip sako pašnekovas, šiek tiek meilės medžiui ir rankų darbo.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

J. Udris turi patarimų ir tiems, kurie vis dar nesiryžta konstruoti baldų patys. "Nebijokite eksperimentuoti. Internete pilna mokomųjų filmukų, pavyzdžių ir brėžinių, nuo ko pradėti. Net jei neturite vietos dirbtuvėms įsirengti, žinokite, kad labai daug ką galima pasidaryti ir namų sąlygomis su paprastais įrankiais, tereikia trupučio fantazijos", - pataria vyras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis