Šiltnamis su aliuminio rėmu – privalumai ir trūkumai

Parduotuvėse galite nusipirkti įvairiausių šiltnamių konstrukcijų ar dalių joms pagaminti. Kai kurios iš jų yra pagamintos iš aliuminio – metalo, kuris pasižymi tvirtumu. Tačiau tai ne vienintelis kriterijus, pagal kurį reikėtų rinktis šiltnamį. Trumpai apžvelgėme pagrindinius tokių rėmų privalumus ir trūkumus.

Aliuminio šiltnamio rėmo privalumai

Parduotuvėje įsigysite visą aliuminio šiltnamio rėmų rinkinį. Tai reiškia, jog komplekte rasite viską, ko jums reikės, kad pastatytumėte šiltnamį, tad nieko daugiau ieškoti nebeprireiks. Čia nebus tik šiltnamio pagrindo. Kai kuriuose rinkiniuose galite rasti ir papildomų detalių, tad jums panorus ką nors prijungti prie šiltnamio, tai padaryti bus taip pat lengva. Tad papildomai sukti galvos jums nebeteks.

Taip pat aliuminio šiltnamio rėmų rinkiniai gali būti įvairaus dydžio. Galėsite rinktis labai didelį, visą galinį kiemą užimantį šiltnamį, arba mažutį, tilpsiantį nuošaliame kampelyje.

Aliuminio šiltnamio rėmų stilius ir dizainas gali būti itin įvairus (jei lyginsite jį su kitais rinkoje siūlomais variantais). Aliuminį galima formuoti ir lengvai dažyti įvairiais stiliais bei spalvomis. Tad norėdami pakeisti jo spalvą, galėsite lengvai tai padaryti.

Shutterstock nuotr.

Toks šiltnamis gali lengvai „pasislėpti“ jūsų galiniame kieme. Kadangi šiltnamių danga yra permatoma, vizualiai lengva, o aliuminis yra gana tvirtas, šio metalo konstrukcijos prireiks visai nedaug, tad šiltnamis puikiai prisiderins prie aplinkos ir nerėš akies.

Aliuminio šiltnamio rėmo trūkumai

Aliuminio rėmai yra gaminami iš labiausiai perdirbamų medžiagų, todėl jų pagaminimo kaina yra didesnė nei kitų karkasinių rinkinių. Nors tokių atvejų pasitaiko itin retai, prisiminkite, kad aliuminis vertingas metalas, tad geriau pagalvoti prieš statant tokius šiltnamius kolektyviniuose soduose.

Nors rinkinyje yra viskas, ko jums reikia, kad pastatytumėte šiltnamį, tačiau jame trūksta vieno svarbaus dalyko – pagrindo. Jei norite tinkamai pastatyti šiltnamį, jums prireiks gero pagrindo, nes aliuminis yra labai lengvas, tad gali sulinkti ir svyruoti nuo vėjo.

Shutterstock nuotr.

Perkant surenkamą šiltnamį, susiduriate su mažesnėmis savitų techninių sprendimų galimybėmis. Jeigu statytumėtės šiltnamį patys, tarkime, iš medienos, turėtumėte daugiau laisvės rinktis dydį, aukštį, plotį, konstrukcijos principą ir panašiai. Perkant aliuminio ar to paties cinkuoto metalo rėmo šiltnamį, reikės rinktis iš esamų variantų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis