Žingsnis po žingsnio: apdaila pirtyje

Pirtis – nuostabi vieta, leidžianti atsipalaiduoti ir pamiršti visas problemas. Baigus šio „prestižinio kampelio“ statybą, lieka visai nedaug iki mėgavimosi: padaryti vidaus apdailą ir pirmyn! Džiaugtis vandens malonumais! Tačiau imtis apdailos darbų reikia labai rimtai, kad dūmai, drėgmė ir pelėsiai nesugadintų sielos ir kūno šventės.

Įrengimo procesas susideda iš šių svarbių žingsnių:

1. Pasirenkamos tinkamos medžiagos;
2. Apšiltinamos grindys ir lubos ir padaroma apdaila;
3. Įrengiamas persirengimo kambarys.

Tinkamos sienų medžiagos parinkimas

Tam, kad teisingai pasirinktumėte medžiagas sienos paviršiaus statybai pirtyje ir prausykloje, būtina susipažinti su jų sudėtimi, kitaip vietoje malonumo pirtyje jausite diskomfortą.
Pavyzdžiui, pušis šiam reikalui visiškai netinkama, kadangi aukštoje temperatūroje iš medienos išsiskiria sakai, galintys sukelti nemalonius pojūčius.

Daugeliu atvejų pirties ir prausyklos sienoms naudojama atitinkamai liepa ir maumedis, idealiu atveju – dailylentėmis, kurias reikia tvirtinti medienos vietas, kurios yra iš anksto paruoštos.

Didelis pliusas dailylentėms – tvirtinimo spynos, leidžiančios paslėpti tvirtinimus (vinis ir varžtus). Darant pirties ir prausyklos apdailą kategoriškai draudžiama naudoti degias ar nuodingas medžiagas, tokias kaip MDF, MDP, linoleumą ir kitas, tačiau jos puikiai gali tikti prieangiui įrengti.

Grindų ir lubų apšiltinimas ir apdaila

Grindų klojimas pirtyje – tai pradžių pradžia. Visi apdailos darbai pradedami nuo apačios ir baigiami viršuje. Rekomenduojama šiek tiek, apie 10 cm, pakelti pirties grindis – tai leis geriau sulaikyti šilumą. Grindims dažniausiai naudojama apipjaustyta maumedžio lenta. Pirties patalpoje būtina pasirūpinti šilumos izoliacija. Plačiai naudojama mineralinė apšiltinimo medžiaga, kuri siekiant išvengti žalingo garų poveikio būtinai padengiama aliuminio folija.

Praktiškesnė medžiaga pirties ir prausyklos grindims – keraminės plytelės, kadangi nuo pastovios drėgmės mediena pradeda irti. Tačiau ir šiuo atveju yra trūkumų – bus slidu, todėl prireiks guminių kilimėlių ar medinių paklotų. Luboms apdirbti tinka tos pačios medžiagos kaip ir sienų apdailai (minimalus kiekis smalos ir toksinų).

Laukiamosios patalpos apdaila

Čia pušis dažnai naudojama, nes taip tikrai galima sutaupyti. Persirengimo kambario sienos itin stipriai neįšyla, o pušies apdaila pripildo patalpą malonaus pušies aromato. Spygliuočiai medžiai prie karštos temperatūros išskiria fitoncidus, kurie teigiamai veikia žmogaus sveikatą, o sveikata – svarbiau už viską.

Nuotraukos: www.sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis