PRIEŠ ir PO: grindų ir sienų iš lentelių įrengimas

Dalinamės dar vienu skaitytojo Aivaro Darau Pats projektu. Šį kartą – grindų ir sienų apdaila, kuriai buvo panaudotos medinės lentelės.

Nieko čia labai daug ir nepasakysi. Leneteles dėjau taip, kad grindys būtų margos. Šveičiau jas su kampiniu šlifuokliu, kad gautųsi raštas, nes obliuojant su obliavimo staklėmis jis nusiobliuoja. Kadangi išėjo dėti lentjuostes apačioje, tai tiesiog sukau varžtais po 6, o apačioje prikaišiojau lentelių, kad būtų atrama. Kaliau vinukais, juos sukaldamas šiek tiek giliau, kad tarkim jei išlįstų, neplėšytų kojinių bei negadintų šlepečių. Plintusams taip pat naudojau lentenes.

Dirbdamas pastebėjau (gaila, kad per vėlai), kad būtų geriausia sukti geltonus varžtelius, kad jie kuo mažiau matytųsi. Bet juodi varžteliai irgi savotiškai gražiai atrodo, kai pastebėjau, aš jau pusę jų buvau uždengęs palstmasiukais, kuriais kryžminius varžtus uždengia, tai užsidengiau visus varžtus vėliau. Mano patarimas būtų arba sukti geltonus, arba kokios neutralios spalvos (susiliejančius su lentelėmis) varžtelius.

Tada grindis padengiau trimis sluoksniais grindims specialiai skirto lako ir rezultatas nenuvylė – gavosi gražios grindys.

Sienoms buvo panaudotos tos pačios lentelės. Viršus obliuotas kampiniu šlifuokliu, kad būtų išlaikytas raštas. Šonai kad būtų lygūs ir lygiai susiglaustų, obliuoti obliavimo staklėmis. Tvirtinta kalamais medvaržčiais prie sienos. Po visų darbų sienos buvo keliais sluoksniais lakuotos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis