Paprastas būdas sutvarkyti nuotolinį pultelį

Kai kurie buities darbai atrodo per smulkūs, kad prisiverstumėme jų imtis. Perdegusios dvi iš trijų lempučių kartais neatrodo problema (juk viena vistiek dega), varvantis čiaupas, jeigu lašėjimas pernelyg neerzina, taip pat neretai laukia laisvesnės būsto savininko valandos. Ką jau kalbėti apie prastai veikiantį nuotolinio valdymo pultelį, kurio mygtukus ilgainiui įprantame spausti stipriau ar kelis kartus, randame tam tikrų reaguojančių vietų ir panašiai. Tačiau kodėl laisvą dieną nepaskyrus dvidešimt minučių šiai problemai spręsti? Juolab, kad sprendimas visiškai paprastas.

Ilgai ir intensyviai naudojamas nuotolinio valdymo pultelis, jis pradeda gesti. Dažnai pultelio mygtukai ima nebereaguoti į paspaudimą. Taip nutinka, nes užsiteršia kontaktinės valdymo platformos ir guminiai mygtukai arba susidėvi laidžiosios mygtukų dangos.

Norėdami pataisyti pultelį, turėsite kruopščiai jį išrinkti, nuvalyti platformas ir mygtukus drėgna servetėle, po to reikės ant mygtukų užlašinti šiek tiek laidžių klijų.

Yra dar vienas pultelių pataisymo būdas. Tam reikės folijos gabalėlius priklijuoti prie laidžiųjų gumelių. Darbui mums prireiks žirklių, peilio, pinceto, universalių klijų ir folijos.

Išimame baterijas iš pultelio. Peiliu kruopščiai padaliname pultelį į dvi dalis, kurios paprastai užsifiksuoja skląsčiais.

Po to išimame valdymo platformą ir guminių mygtukų bloką. Drėgna servetėle nuvalome juos nuo purvo. Iškerpame nedidelius kvadratėlius iš folijos, tiksiančius prie kontaktinės platformos.

Užlašiname šiek tiek klijų ant laidžiosios dangos ir su pincetu paėmę kvadratėlį, jį priklijuojame.

Dabar pultelį surinkite. Įdėkite baterijas ir patikrinkite visų mygtukų veikimą.

Toks pats defektas atsiranda maždaug po metų. Vėl atkurti mygtukų darbą galima tiesiog atplėšus seną foliją ir priklijavus naują.

Šaltinis ir nuotraukos: http://www.sdelaysam-svoimirukami.ru/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis