Neskubėkite išmesti senos vonios, ją galima panaudoti net interjere

Ateina laikas, kai reikia keisti santechniką. Seną ketaus vonią galima išmesti arba už centus atiduoti į metalo laužą. Tačiau taip pat galima įdėti visai nedaug pastangų ir prikelti ją visiškai naujam gyvenimui, o save nudžiuginti labai reikalingu ir gerą nuotaiką kuriančiu daiktu.

Šiandien papasakosime apie penkis alternatyvius senos vonios panaudojimo variantus. Kai kurios idėjos gali užimti kvapą!

Dirbtinis vandens telkinys

Sena vonia gali tapti kraštovaizdžio dizaino akcentu, taip pat puikia vieta poilsiui. Norėdami sukurti idealų nedidelį vonios telkinuką, turėtumėte nepamiršti keleto dalykų. Pirma, visos angos turi būti hermetiškai uždarytos. Antra, vonią būtina įkasti į gruntą žemiau jo lygio ir jos kraštus uždengti akmenimis ar kitais dekoro elementais – taip atrodys estetiškiau.

Kad bėgant laikui vandens telkinys nevirstų pelke, pripildykite jį vandens iš natūralaus telkinio ar upės – jame jau gyvena būtini mikroorganizmai. Į tokį nedidelį tvenkinuką galima netgi žuvų įleisti.

Shutterstock

Baldai

Ketaus, plieno ar akrilo vonią labai lengva paversti namų ar sodo baldu. Juk grakštūs išlinkimai taip primena sofų ir krėslų linkius. Svarbiausia šiame reikale – mokėjimas dirbti su pjovimo įrankiais. Pavyzdžiui, norint pasidaryti sofutę, reikia nupjauti vieną vonios sieną, o jeigu norite pasidaryti du krėslus, teks vonią perpjauti pusiau.

Shutterstock

Dizaino sprendimas gali būti pats įvairiausias. Vonią galima nudažyti, apklijuoti mozaika ar plytelių likučiais, maišiniu audiniu. Atsisėdimui iš porolono ir dekoratyvinio audinio pasisiūkite čiužinuką. Išeis labai stilingas baldas, į kurį žiūrint sunku suprasti, iš ko jis pagamintas.

Talpa laistymui

Jeigu žavitės sodininkyste, ši idėja kaip tik jums. Sena vonia puikiausiai tinka vandens laikymui – juk chloruotas vanduo iš vandentiekio augalams nėra pats geriausias. Tik štai rūdijanti ir purvina vonia tam netinka, ją reikia nudažyti, dar geriau – paversti mašinyte ar gyvūnu.

Shutterstock

Klomba

Nėra nieko lengviau ir pigiau, kaip iš nereikalingos vonios padaryti klombą. Tiesiog nudažykite vonią ir pasodinkite patinkančius augalus. Kad gėlės vonioje jaustųsi gerai, jos dugne padarykite kelias skyles – per jas išbėgs vandens perteklius. Pripilkite ant dugno drenažo, ant viršaus – kompostą, ant jo – dirvožemio sluoksnį. Vietoj komposto galima naudoti nupjautą žolę, sugrėbtus lapus, daržovių lapus ir bulvienojus, šiaudus.

Shutterstock

Tokia klomba gali atlikti ir šiltnamio vaidmenį. Tiesiog gegužės mėnesį paberkite į vonioje esančią žemę, pavyzdžiui, agurkų sėklų, ir užklokite agroplėve. Nustebsite, koks puikus derlius išaugs šiame mini-šiltnamyje.

Baseinas vaikams

Pripučiami baseinai vaikams yra labai nepraktiški. Juos sunku plauti, jie greitai suplyšta. Sena ketaus ar akrilo vonia šiuo atveju yra tikras lobis. Paruošti vonią reikia lygiai taip pat, kaip ir vandens telkinio atveju, tik po vandens ištekėjimo anga reikia pagilinti ir ten pripilti drenažo arba įrengti talpą be dugno. Tai leis išpilti purviną vandenį, jo nereiks išsemti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis