Kelios idėjos, kaip sumeistrauti daržo baidyklę

Derlius bręsta, vis dažniau kyla minčių, kad laikas pastatyti darže baidyklę.

Daugelis įsivaizduoja daržo baidyklę aptaisytą skarmalais, negražią. O juk dauguma daržininkų šiais laikais – estetai, taigi ir baidyklės darosi tvarkingesnės, įdomesnės, dailesnės.


Galite paprieštarauti – skurti stilingoms daržo baidyklėms reikalingas talentas. Na, galima sumeistrauti ir paprastesnę, bet ne mažiau įdomią, ryškią ir originalią baidyklę.


Shutterstock nuotr.


Ko jau ko, bet senų gėlių vazonų kiekvienas suras, taip pat – pora karčių pagrindui. Garbanas padarysite iš bet kokio neįnoringo augalo, makiažą parinkite pagal savo skonį, ryškesnę seną suknelę rasite. Svarbiausia – gerai pritvirtinti galvą, nes ji sunkoka.


Jei įsitraukėte į kūrybinį procesą, vargu ar apsiribosite viena baidykle. Tada atsiranda žavių porelių ar netgi visa daržo baidyklių draugija.


Spalvingi personažai netinka prie jūsų sodo? Yra sumanymų ir romantiškiems peizažams bei subtiliam skoniui.


Shutterstock nuotr.


Senovėje baidykles darydavo iš šiaudų. Dabar šiaudai neretai tapo deficitu, na, bet jai rasite, pažiūrėkite, kokie jie plastiški – tiesiog skulptūras galima pagaminti iš šiaudų.


Beje, ar žinojote, kad ne šiaip sau baidykles ėmė rengti senais šeimininkų drabužiais? Kartu su drabužiais perduodame baidyklėms dalį įgaliojimų – dabar ji vietoje mūsų saugos derlių. Baidyklės saugo ne tik nuo paukščių – jos saugo ir nuo piktos akies.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis