Darau pats: vasaros palydėtuvėms - poilsinė ant vandens už 11 eurų

Jeigu nespėjote šią vasarą niekur išplaukti, tačiau labai norite tai padaryti - nenusiminkite. Nenuilstantis konstruktorius Petras Dargis dalijasi savo paties sukonstruota poilsine ant vandens. Tokią galite sukonstruoti ir jūs patys.

Tai 800 kg keliamosios galios plaustas, kurį galima pasidaryti už 11 eurų. Iš tiesų jis man nekainavo nė tiek. Keturios statinės po 200 litrų, šiek tiek ąžuolinių lentų, vinių, varžtų... Statinių nuo tepalo autoservisuose galima gauti po 3 eurus už vieną, bet du draugai atidavė dykai.

Darbo turėjau dvi dienas. Konstrukcija labai paprasta, visas rėmas padarytas iš 5X5 cm ąžuolinių tąšelių, kuriuos sujungiau varžtais. Per vidurį dar prikaliau grindis iš dviejų ąžuolinių lentų, o jų galiukų užteko grindims šonuose. Irklui nukirtau 3 metrų lazdą, jos galus įpjoviau ir įstačiau plastmasės gabalus, po to priverčiau medsraigčiais.

Suoliukus ir staliuką padariau stumdomus pirmyn ir atgal. Jie laikosi ant rėmo tąšelių ir turi pailgintą pagrindą, todėl stovi stabiliai.

Turėjau šiek tiek abejonių, ar mano laivas pernelyg nesisups. Aš jo nenorėjau daryti labai plataus ir ilgo. Jis tik 280 cm ilgio ir 140 cm pločio. Ar plaukdami galėsime atsistoti?

Rezultatas pranoko lūkesčius. Laivas stabilus, patogus žvejoti ir šiaip pramogauti, ant suoliukų gali susėsti 6 žmonės, ant staliuko tikriausiai tilptų tiek pat butelių Dievo kraujo arba kavos puodukų su pyragaičiais. Meškeriotojams yra kur susidėti meškeres ir visus kitus reikmenis. Vienas meškeriotojas nuo tokio plausto gali žvejoti keliomis meškerėmis.

Laivas nėra greitas. Plaukiant statinės kelia sūkurius ir stabdo. Norint greitesnio laivo, jį reikėtų daryti iš 6 statinių, šonuose dedant ne po dvi, bet po tris statines. Eidamos viena po kitos, jos keltų mažiau sūkurių ir ne taip stabdytų. Toks plaustas jau būtų greitas kaip valtis. Bet mums plūduriuoti užteks lėtesnio. Juk tai plaustas, poilsinė ant vandens, o ne lenktyninė jachta!

Petrasdargis.lt

Nuotraukos autoriaus

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis