Darau pats: triaukštė lentynėlė

Kompiuteris paprastai stovi ant stalo prie sienos. Šalia kompiuterio taip pat laikomos įvairios smulkmenos, kurios, pageidautina, būtų lengvai pasiekiamos. Tad siūlome pasistatyti kompaktišką trijų aukštų lentynėlę, kurią patogu pasikabinti šalia kompiuterio ir kurioje galėsite laikyti savo smulkmenas.

Jums prireiks:

- 10 mm storio faneros;
- elektrinio pjūklelio;
- drėlės, grąžtų;
- 16 vnt. varžtų;
- 2 vnt. kabliukų;
- švitrinio popieriaus;
- lako;
- lipnios plėvelės;
- pieštuko, skriestuvo ir liniuotės.

Lentynėlė sudaryta iš septynių dalių, iš kurių dvi poros yra identiškos.

Visos sudedamosios dalys yra išpjaunamos iš 10 mm storio faneros elektriniu smulkių dantukų pjūkleliu. Dalys pritvirtinamos 3,5 x40 dydžio geltonais (aukso spalvos) varžtais, kurių galvutė paslepiama. Pažymėti varžtų įsukimo vietą reikia tik ant plokštumos.

Reikia gręžti tokias skyles, kad varžtas lengvai įsisuktų. Skyles, kurios yra kampuose, gręžkite per faneros storio vidurį, skylių vietą nesunku apskaičiuoti ir nusistatyti savarankiškai. Tam, kad lentynėlę pritvirtintumėte prie sienos, gręžkite skylę kabliuko pritaisymui, apytiksliai 1 cm atstumu nuo viršutinės horizontalios ir didelės horizontalios lentynų kampų kraštų.

Po to, kai jau visos dalys paruoštos, reikia jas nuvalyti. Radialinę vietą kruopščiai nuvalykite švitriniu popieriumi. Jei ant faneros yra defektų – užglaistykite juos ir pašlifuokite. Tuomet padengiate visas puses laku. Dėl dekoratyvumo galite apklijuoti plokštumas plėvele. Nereikia pamiršti pažymėti skylių vietas. Dalys paruoštos surinkimui.

Surinkimo eilės tvarka: pirmiausia prie pačios ilgiausios detalės (Nr. 1) reikia tvirtinti visus vertikalius elementus. Vėliau prisukite likusius horizontalius. Pridėkite lentynėlę prie sienos. Pažymėkite kabliukų vietas, po to juos įsukite į sieną. Kabinkite lentynėlę. Štai ir viskas.

Šaltinis ir nuotraukos: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis