Darau pats: sūpynės vaikams ir lauko stalas iš medienos

Vasaros metu dažnai atsiranda daugiau laiko užsiimti įvairiais darbais, kuriems anksčiau nebuvo laiko. Mūsų skaitytojas Algirdas pasidalino savo pirmaisiais vasariškais Darau Pats projektais iš medienos – vaikams skirtomis sūpynėmis bei lauko stalu.

Algirdas sako, kad tai yra jo pirmieji darau pats projektai. Anksčiau jam nebuvo tekę dirbti su medžiu, tačiau naujas potyris nenuvylė. Pasak vyriškio, darbas su medžiu buvo vienas malonumas.

Sūpynes vaikams Algirdas sugalvojo padaryti iš medienos, kuri buvo likusi po malkinės statymo. Šis projektas jam kainavo apie 100 eurų. Statybų darbai tęsėsi tris dienas, po kelias valandas. Daugiausiai jis užtruko su ta sūpynių dalimi, kurioje yra pakabinta mašinos padanga. Nes po perpjauta vandens šlanga, yra paslėptos grandinės ir viskas apvyniota izoliacija elektros laidams.

Sūpynėms prireikė medienos: vieno 6 metrų balkio, 4 balkių po 3 metrus ir dar sutvirtinimų šonams. Taip pat reikėjo specialių kablių, padangos, grandinės, tvirtinimo varžtų, impregnanto. Vienas pakabinamas sūpynes Algirdas pirko, o visą kitą padarė pats. Pagalbos prireikė tik pastatant sūpynes ant kojų, nes tam reikia ir jėgos, ir dar dviejų rankų.

„Susukau pirmiausia šonus, tai yra kojas. Tada pastatėme ir uždėjome skersinį. Per vidurį yra 4 metrai, o iš šonu – po 1 metrą. Suoliuko idėjų ieškojau internete. Padangą gavau nemokamai iš serviso. Į vidų įstačiau dvi lentas, prisukau kilpas su pritvirtintom grandinėm, perpjoviau vandens šlangą ir apglėbiau ja grandinę, po to apvyniojau izoliacija“, – darbų proceso eiga dalinasi Algirdas.

Lauko stalo projektas kainavo apie 15 eurų. Vyras su šeima turėjo vieną obelį, kurios vaisiai buvo nevalgomi, todėl buvo nuspręsta ją nupjauti. Vyriškis toje vietoje buvo sugalvojęs daryti namelį vaikams, bet žmona atkalbėjo. Taip gimė idėja stalui pasidaryti.

Vieną vakarą jis išpjovė medyje 2 linijas ir padarė rėmą. Kitą dieną išobliavo lentas ir susuko, impregnavo, nudžiuvus nulakavo. Šiam projektui dar prireikė: tvirtinimo kampų, medvaržčių, antiseptiko ir lako.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis