Darau pats: staliukas žurnalams

Nors baldų pasiūla didžiulė ir rinktis yra iš ko, tai dar nereiškia, kad rasite tinkamą modelį. Pasigaminti individualų baldą brangiai kainuoja. Be to, sudėtinga rasti gamintoją, kuris viską atliks kokybiškai. Išeitis – pasigaminti baldą savomis rankomis. Šįkart parodysime, kaip gaminti staliuką žurnalams. Ši užduotis ne tokia sunki, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o rezultatas tikrai pateisina lūkesčius.

Medžiagos ir įrankiai
- trys medžio drožlių plokštės;
- poveržlės;
- veržlės;
- šešiakampės veržlės;
- chromuotas vamzdis;
- baldiniai ratukai.

Stalviršį galite gaminti iš norimų medžiagų. Šiuo atveju stalviršis gamintas iš vienos pusės laminatu padengtos plokštės. Jos įsigyti galima bet kurioje statybinių prekių parduotuvėje arba paieškoti statybinių medžiagų sandėliuose. Pastaruoju atveju daug sutaupysite.

Reikalingi įrankiai:
- pjūklelis;
- kampinis šlifuoklis;
- atsuktuvas;
- gražtas;
- ruletė;
- veržliarakčių rinkinys.

Jei neturite pjūklelio – ne bėda. Galite užsisakyti pjovimo paslaugą. Už nedidelę kainą specialistas įpjaus lakštą pagal pažymėtą liniją, o galbūt netgi padės padaryti maketą.

Gaminame

Iš pradžių lakštus reikia supakuoti ir sutvirtinti griebtuvais. Tokiu būdu suteiksite jiems formą. Modelis gali būti „Oracal“ plėvelės išpjova, uždėta ant viršutinio pakuotės lakšto. Suteikus lakštams formą, matuojami atstumai tarp varžtų skylių. Jos turi būti mažiausiai 5 cm atstumu nuo krašto.
Gręžiama neatleidžiant griebtuvų. Kaiščių ilgis – 1 metras. Svetainei skirtas staliukas neturi būti aukštas, todėl kaiščiai pjaunami per pusę naudojant kampinį šlifuoklį. Tokiu atveju montavimui prireiks dviejų dalių. Pirkite 3 m ilgio chromuotus vamzdelius. Jų dydis nustatomas išvedant liniją tarp viršūnių. Nepamirškite išskaičiuoti vidurinės viršūnės ir poveržlės storio.

Pirmas etapas

Imkite viršutinį stalviršį ir padėkite jį blogąja puse į viršų. Į skyles įkiškite kaiščius. Iš gerosios pusės dėkite poveržlę, kaištį pritvirtinkite veržle.

Iš kitos pusės ant kaiščio prisukite veržlę su sijonėliu.



Ant kaiščio uždėkite chromuotą vamzdelį. Jis naudojamas kaip dekoratyvinis elementas.

Antras etapas

Ant chromuoto vamzdelio uždėtos poveržlės dėkite kitą stalviršį. Konstrukciją sutvirtinkite veržlėmis.

Trečias etapas

Apatiniame stalviršyje išgręžkite skyles ratukams. Pritvirtinkite juos konstrukcijos viduje po kaiščiais. Kadangi staliuko skylės gręžtos nematavus, ratukus taip pat galite pritaisyti iš akies.

Užfiksuokite baldinius ratukus.

Pritvirtinkite prie konstrukcijos apatinį stalviršį.

Virš veržlės kyšantis kaištis stabdys ratukų judėjimą. Jį būtina nupjauti kampiniu šlifuokliu arba metaliniu pjūklu.

Štai ir viskas – žurnalinis staliukas paruoštas! Stalviršių aukštį galima reguliuoti individualiai, priklausomai nuo poreikių.

Pagaminti tokį staliuką – žymiai pigiau, nei pirkti, be to, tam užtruksite tik keletą valandų. Kadangi baldo konstrukcija paprasta, galite apsieiti be brėžinių. Todėl pavyks net ir pradedantiesiems baldų gamintojams. Šis miniatiūrinis mobilus staliukas pradžiugins tiek jus, tiek kitus, jei gaminsite jį dovanai.

Nuotraukos ir informacija: sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis