Darau pats: sodo stalas iš tvoros lentų

Sodo baldai reikalingi tiems, kurie turi bent nedidelį sodo sklypelį. Ne visada verta pirkti jau pagamintus baldus, juk kai kuriuos paprastus baldus galite pasidaryti pats. Pavyzdžiui, sodo stalą galite pasidaryti iš tvoralenčių.

Tam reikės vos keleto įrankių ir medžiagų.

Medžiagos:

1. Šlifuotos tvoralentės. Jų kiekis priklausys nuo stalo dydžio;

2. Savisriegiai arba vinys (priklausomai nuo to, su kokiu instrumentu dirbsite);

3. Bet kokios patinkančios spalvos beicas ir lakas.

Įrankiai:

1. Pjūklas (rankinis, elektrinis, benzininis – kaip jums patogiau);

2. Plaktukas arba atsuktuvas;

3. Pieštukas ir ruletė.

1 žingsnis. Stalą reikia pradėti daryti nuo kojelių, ant kurių laikysis visa konstrukcija. Priklausomai nuo stalo dydžio, jų gali reikėti dviejų ar daugiau. Kryžmai sutvirtinkite dvi tvoralentes tarpusavyje vinimis arba savisriegiais. Tai viena stalo koja. Antroji ir sekančios daromos analogiškai.

Autoriaus nuotr,

2 žingsnis. Viršutinę pusę (tą vietą, kur tvoralentės sutvirtintos) reikės nupjauti. Todėl pieštuku pažymėkite lygią liniją pjovimui.

Autoriaus nuotr.

Nuo šio paviršiaus lygumo priklauso ir stalviršio lygumas. Nupjaukite tai, kas pažymėta. Apačioje reikia atlikti analogišką procedūrą, kad būsimas stalas tvirtai stovėtų ant kojelių.

3 žingsnis. Prie viršutinės jau nupjautos pusės būtina pritvirtinti dar vieną tvoralentę, ant kurios vėliau bus tvirtinamos stalviršio medžiagos.

Autoriaus nuotr,

Naudokite neilgas vinis arba savisriegius, kad jie neišlįstų per kojelę. Dėl neteisingai parinktų vinių stalas gali anksčiau susidėvėti arba mediena ims skilti (atsiras įtrūkimai, konstrukcija nebeteks atsparumo).

Autoriaus nuotr.

4 žingsnis Dabar būtina suveržti kojas, kad stalas būtų tvirtas ir stabilus. Todėl pastatykite kojas vertikaliai ir pritvirtinkite tarp jų dar po porą tvoralenčių iš abiejų pusių (iš viršaus ir apačios). Nereikalingus galus nupjaukite.

Autoriaus nuotr.

5 žingsnis. Viršutinėje paruoštos konstrukcijos pusėje reikia pritvirtinti tvoralentę, kuri bus kaip stalviršis.

Autoriaus nuotr.

Patarimas: tarp lentų palikite nedidelius tarpus tam, kad ant paviršiaus neužsilaikytų drėgmė. Jei to nepadarysite, įsigerianti drėgmė ardys medieną, skatins grybelio atsiradimą, o tai itin sutrumpins stalo eksploatacijos trukmę. Jei tvoralentės yra skirtingo ilgio, po to jas galima kruopščiai nupjauti ir stalviršį išlyginti.

Autoriaus nuotr.

Jei norite estetiškesnio vaizdo, galite tvoralentes pritvirtinti ir aplink stalviršį.

Autoriaus nuotr.

6 žingsnis. Padarytą stalą nudažykite beicu ir nulakuokite iš visų pusių. Tai būtina, kad blogos oro sąlygos nepakenktų medienai.

Autoriaus nuotr.

Šaltinis: http://www.sdelaysam-svoimirukami.ru/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis