Darau pats: segmentinės tvoros įrengimas

(3)

Dalinamės mūsų skaitytojo pavasariniu Darau Pats projektu, jo mintimis apie segmentinę tvorą, jos kainą ir montavimą.

Šiek tiek darbo, šiek tiek prakaito, aišku ir nesėkmių, kaip be jų, ir tvora baigta!


Taigi, apsipirkome Šiauliečių įmonėje:


  • Segmentas 1530x2500x4 mm cinkuotas, rudos sp., vnt 11, 19 EUR;
  • Segmentas 1230x2500x4 mm cinkuotas, rudos sp., vnt 19, 15 EUR;
  • Apkaba 60x40 mm cinkuota+dažyta su varžtais, vnt 62, 0,7 EUR;
  • Apkaba 60x40 mm cinkuota+dažyta su varžtais, vnt 2, 0,8 EUR;
  • Stulpai 60x40x1700mm cink./daž./rudi - 6,2 EUR;
  • Stulpai 60x40x2000mm cink./daž./rudi - 7,2eur.

Minusas tas, kad pasirinkto gamintojo tvoros ir stulpai yra dažyti ne milteliniu būdu. Pastarasis, kiek teko skaitinėti, yra atsparesnis tiek aplinkos poveikiui, tiek įvairioms deformacijoms. Žodžiu žiūrėsim kaip laikys.


Ką gi, nebijantiems klysti ir išmokti ką nors naujo, procesas gan nesudėtingas. Pirmą kartą, turbūt sunkiausia susigaudyti aukščiuse. Bet paprašius pagalbos kokį pažįstamą statybininką, manau, kad nesunkiai bėda yra išsprendžiama. Mano atveju, tėvukas nupūtė dulkes nuo seno nivelyro ir gan greit susigaudėm.


Bandom darbuotis.


Betono mazgas, jo viršininkas, kaip ir visos strojkės metu – aš.



Įrankis skylėms gręžti. Bijau pameluoti, bet berods 20cm skersmens. Per vidurį matosi izoliacija, primatuota 1,2m gyliui. Tiek ir gręžėm. Tiesa, pradžioj buvom parsivežę rimtą grąžtą, apie 40-50cm skersmens, tai kai į skylę subėgo du karučiai betono, teko koreguoti strategiją ir ieškoti mažesnio grąžto. Su pastaruoju iš vienos maišyklės supylėm apie 6-7 skyles. Viso jei gerai pamenu turėjom ~32 stulpus.



Pavasarinė žemė ganėtinai minkšta, tai grąžtas leidžiasi žemyn be didesnio vargo, tiesiog suki ir meti žemę lauk. Išgręžus pripylei betono, palei siūlą pasigavai aukštį, su gulsčiuku prasilyginai šonus ir viskas, stulpas stovi. 10eur pasilieka kišenėj (tiek teko girdėti specialistai prašo už vieno stulpo įbetonavimą).



Sklypo pakraščiuose, dėl tinginystės savu laiku, kai buvo formuojamas landšaftas t.y. sėjama žolytė, gavosi nuolydžiai, gaudant aukščius, stulpo betoną tokių kartoninių vamzdžių pagalba visur pakėlėme į vienodą lygį. Dar žemiau foto matosi kaip tai atrodo praktiškai.



Akylesni pastebėjo, kad dalis segmentų yra 1530x2500x4. Kadangi sklypas buvo gerokai sukeltas, kad išsaugoti vientisumą nuo kelio matomoje sklypo dalyje ir nedaryti peržemėjimo, reikėjo aukštesnių segmentų. Šioje foto gerai matosi sklypo aukščių skirtumai.



Čia perėjimai, kad gražiai pareiti iki kaimyno sklypo ribos. Į tą pati aukštį kaip kaimynas, deja privesti nepavyko, būtų reikėję dar vieną perėjimą daryti.



Galų gale sklypas aptvertas. Stulpus įbetonuoti, dviese trukom pilną šeštadienį ir pusę sekmadienio. Dar vėliau pusdienį reikėjo skirti susukti segmentams.



Informacija ir nuotraukos iš: niuniauskas.blogspot.lt


Reklama: tvoros segmentai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis