Darau pats: pianino perdažymas

Persikėlę gyventi į Vilnių, Neringa ir Linas ne tik spėjo jaukiai įsikurti atstatytuose namuose, bet ir nuo nulio pradėjo naują verslą, gimusį ieškant naujų dekoravimo galimybių. Pradėjusi gaminti dažus, suteikiančius daiktams senumo įspūdį, Neringa antram gyvenimui prikėlė ne vieną savo namų baldą ir pasidalijo idėjomis, kaip spalva gali viską lengvai pakeisti.

Neringos svajonių namų sąraše svarbią vietą užėmė pianinas. Jis net nebūtinai turėjo skambėti – tiesiog kurti jaukią, romantišką nuotaiką, nors senas juodas „Belorus“ iš tiesų naudojamas ir pagal tiesioginę paskirtį. Šį masyvų instrumentą buvo nutarta pritaikyti prie lengvo, erdvaus savo namų interjero.

A. Narmonto nuotr.

Neringa pataria, kaip tai padaryti lengvai ir be vargo:

Paviršių, kurį norite perdažyti, šiek tiek pašveiskite švitriniu popieriumi, kad dažai geriau kibtų. Tinka smulkus „dvišimtinio“ rupumo popierius.

Dažymo popieriumi apklijuokite pakraščius, kad neišteptumėte tų vietų, kurių dažyti nereikia.

Mažiau matomoje vietoje išmėginkite dažus – šiek tiek užtepkite ir palaukite, kol nudžius. Svarbu, kad dažai kaip nors nesureaguotų su buvusia danga ir nepakeistų atspalvio.

A. Narmonto nuotr.

Labai svarbu! Būtinai kruopščiai nuvalykite dulkes. Dažus pradėkite tepti nuo sunkiau pasiekiamų vietų – briaunų, kampų, kraštų. Didelėms plokštumoms dažyti naudokite volelį – padengsite tolygiau ir darbas seksis greičiau. Antras sluoksnis padės paslėpti nelygumus, be to, baldas bus nuteptas tolygiai.

A. Narmonto nuotr.

Spalvingi krepšiai

Greitai džiūstantys dažai tinka ne tik baldams dažyti – jais galima paįvairinti įprastus pintus krepšius ar kitokius daiktus. Daug išmonės čia nereikia: nudažykite juos viena spalva ar kelių atspalvių juostomis. Svarbu, kad džiugintų ir darbo procesas, ir rezultatas.

A. Narmonto nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis