Darau pats: pavėsinė už mažiau nei 800 eurų

Skaitytojai Dovydas ir Aida seniai svajojo pasistatyti pavėsinę, tačiau šiam darbui pasiryžo tik šiemet.

„Pasistatyti pavėsinę ir surasti jai tinkamus baldus mums pavyko per 4 savaitgalius. Daug kas klausia, kodėl norėjome būtent pavėsinės. Atsakymas labai paprastas – šiltuoju sezono metu ji atstoja virtuvę. Židinyje galime gamintis kokį tik panorėsime maistą, išsivirti sriubos ir, žinoma, tiesiog susėsti ir pabendrauti“, – pasakojo Aida.

Pavėsinės įrengimas vyko palaipsniui. Iš pradžių buvo liejami poliai ir pamatas židiniui, surinktas ir suklijuotas židinys. Po to buvo sumontuotas pavėsinės karkasas ir padaryta apdaila, tuomet iki galo sutvarkytas stogas bei parinkti tinkami baldai.

Paklausus kiek kainavo savo jėgomis pasistatyti ir įsirengti pavėsinę, skaitytojai atskleidė, jog iš viso tai atsiėjo 785 eurų: 115 eurų teko išleisti kokybiškiems impregnantams; stogas atsiėjo – 200 eurų; tvirtinimo lentelės – 43 eurai; židinys – 405 eurai, židinio pamatams – 17 eurų, mediena gauta iš draugų.

Tiesa, statant šią pavėsinę neišvengta ir klaidų. Aida pripažįsta, jog viduje nebuvo numačiusi vietos spintelėms. Taip pat iš anksto reikėtų apgalvoti kuo uždengti nišas (roletais ar pan.), nes kitaip pavėsinėje nuolat susidarys skersvėjis.

Gal ir jūs, kaip ir ŠIS MŪSŲ SKAITYTOJAS turite kokių nors darbų pavyzdžių? Pasidalinkite: info@daraupats.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis